Lorde var 16 år när hon släppte debutalbumet Pure Heroine. Ett album där hennes vemodiga röst blandades snyggt med elektroniska beats. Steget till Lana Del Rey var inte superlångt, men ändå var Lorde egen. Hon hade en stil som många 16-åringar inte besitter, där det glittriga får ett mörkt skimmer över sig. Det gör henne så mycket mer intressant i min värld.

Svensk Pop Apple Music

Nu är hon tillbaka, fyra år senare och med producenten Jack Antonoff (Bleachers) vid sin sida.
Produktionen är mer klassisk pop denna gång, även om känslan från första albumet finns kvar. Produktionen går från varsamt till explosivt. Första singeln Green Light satte en bra ton för albumet tycker jag. Antonoffs piano-drivna produktion och hur låten går från ett tomt dansgolv till fullt där vi alla dansar i det blå pulserande skenet av lampor.

Här är väl egentligen hjärtat av Melodrama. Driven av att berätta om livet, festen, kärleken och dramat däremellan. Med det är Melodrama ett album att lyssna på som helhet i första hand. Med några få undantag – som just Green Light och Supercut – så är det inte direkt ett album att ösa hits ifrån. Men för min del är det väldigt trevligt att få slukas av Lordes värld under 40 minuter.

Lorde
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
8 / 10

Lorde berättar om livet, festen, kärleken och dramat däremellan på nya albumet Melodrama. En titel som sammanfattar både sångerskan och albumet.

  • User Ratings (1 Votes) 8.4
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011