Donika Nimani imponerade stort på mig med sina singlar Hata mig och Tvivlar, som hon verkligen välte hela Spotify med.
Nu är det dags för Donika att släppa sin debut-EP med just dessa låtar, samt två till.
EP:n har titeln We were on a Break (Precis som Ross & Rach) och med en sådan popkulturell titel måste allt ju vara extra bra.
Jag fick till en liten intervju med Donika om EP:n.

Hej! Hur är läget med dig idag?

Heej! Det är bara bra! Det är mycket som händer nu så det är super kul!

För de som inte vet, vem är Donika?

Det här med att beskriva sig själv…
Nä men en grej som jag tror beskriver mig ganska bra och som folk som känner mig kan hålla med om är att jag är en extrem känslomänniska, vilket jag tycker är både en positiv och negativ egenskap. Det är väl en av anledningarna till att jag skriver låtar i och för sig, så det är ju positivt.
Jag är även lite av en perfektionist, ett kontrollfreak och en extrem sushi-älskare, haha bra summering ändå?

Vilka artister inspireras du själv av?

Det är många och väldigt blandat men jag skulle väl säga Ed Sheeran, Veronica Maggio, Tori Kelly och Ana Diaz.

Varför borde alla lyssna på din debut-EP?

För att jag tror väldigt många kan och kommer känna igen sig. Den kanske kan hjälpa någon som har ett brustet hjärta eller andra kärleksproblem. Låter det klyschigt haha?

Är du ett stort Vänner-fan?

Om man anser att somna till Vänner varje kväll är att vara ett stort fan så är svaret ja haha! (Jag ÄLSKAR Vänner)

Vad skulle du säga är EP:ns rosa tråd?

Haha snyggt där! Nä men det är väl just dom här stadierna man kan gå igenom efter ett breakup som denna EP handlar om. Den handlar om ett och samma uppbrott och alla dom känslor man kan känna, eller som jag kände efter att jag och mitt ex valde att gå skilda vägar liksom.

Jag tycker omslaget är fint. Vad ville ni säga med det?

Tack! Jag kände att jag ville ha något simpelt men som ändå hade en stor innebörd typ. Själva namnet på EPn summerar hela situationen och alla låtar och alla som känner till serien Vänner lär fatta den referensen haha. Och det brustna pixelhjärtat symboliserar hjärtekross och att kärlek ibland kan kännas som ett spel, simple as that.

Hur firar man en EP-debut nu då?

Ja det är frågan haha! Det första jag ska göra är nog att ta en riktigt god öl på någon uteservering om vädret tillåter tillsammans med vännerna. Sen ska jag bara ut och giga och spela så mycket jag bara kan i sommar för det är det roligaste som finns!!

Vad händer under sommaren?

Jag lär hänga i studion rätt mycket och jobba på nya grejer. Men som sagt, det blir också några gigs i sommar och jag hoppas på många fler! Jag kan tyvärr inte avslöja något än angående var jag kommer att spela men ni lär bli uppdaterade på min Instagram och Facebook-sida inom kort och det lär bli fett!!!

Slutligen. Nämn tre låtar som du själv lyssnar på extra mycket just nu.

Last Day Alive – Chainsmokers
Har du glömt mig än – Nadja Evelina (sjuuuuukt bra låt)
Torka dina tårar – Stor feat. Cherrie


Donika Nimani
@Facebook

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend