Premiär: Hökartorget – Känna Allt (Video)

Premiär i Being Blogged NYIdag släpper Hedemora-bandet Hökartorget sin nya singel Känna Allt, som med sin pulserande melodi och euforiska stämning verkligen får oss att just känna allt.
Jag ställde några snabba frågor till bandet om låten som de svara på här:

Berätta lite om nya singeln.

Känna allt är resultatet av en vild repkväll i vintras då allting helt plötsligt föll på plats. Någon spelade en melodi, en annan följde efter och sen stod vi där och lät låten ta oss med dit den ville. Det var lite som om den skrev sig själv faktiskt, låter kanske klyschigt men så kändes det. Där och då i replokalen fick den en engelsk text, jag tror jag stod och skrek ”Let me go wiiiild!!!” i mikrofonen tills jag blev hes. Vi slängde oss på mobiltelefonerna och spelade in allt på en gång för att inte glömma vad vi gjort.
Den svenska texten kom till några veckor senare, när jag slogs av tanken hur många, inklusive jag själv, lever nån slags halvversion av livet rätt ofta. Vi är liksom bara nästan närvarande, nästan levande, nästan glada och nästan ledsna. Oavsett känsloläge vill jag att låten ska uppmana till känslostormar. Vi lever faktiskt inte speciellt länge på jorden, och det här är vårt sätt att skaffa oss en carpe diem-tatuering i hjärnan. Det känns som att en sådan här påminnelse behövs just nu, på något vis.

Berätta några ord om videon.

Videon är gjord av filmarna Sandra Eriksson, Sonya Näsman och Mikaela Hargell. De pluggar på Högskolan Dalarna och frågade om de fick göra videon till låten. Efter att ha hört om idén sa vi ja! Den handlar om att våga bryta upp från tristessen, följa impulsen och se vart känslan leder dig. Vi är evigt tacksamma både till filmteamet och till de personer som ställde upp i filmen, den varmaste dagen på året i skogarna utanför Falun.

Vad har ni för planer nu under sommaren?

Vi ska fortsätta skriva nytt material och repa in en ny sättning. Vi får förfrågningar om spelningar titt som tätt och det verkar som att folk vill att vi ska spela i Sthlm. Läser någon bokare detta är det bara att höra av sig, haha!

Du ser videopremiären här i bloggen!Hökartorget
@Facebook

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys.
Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend