Det var inför sommaren 1997 som Aqua släppte singeln Barbie Girl. En låt som skulle bli en stor favorit på dagis, dansgolven och festerna. Det otroliga med låten att den fortfarande är sjukt uppskattad på dansgolvet. Nu har ju de som var barn då blivit vuxna och vi som var vuxna då, får ett nostalgiskt leende på läpparna så fort låten går igång.

Svensk Pop Apple Music

Dock var inte alla lika nöjda med låten. Mattel som äger varumärket Barbie försökte stämma Universal Music för varumärkesintrång och den fleråriga fighten slutade med att ingen domstol ens tog upp stämningsansökan i och med att de såg det som en parodi mer än något annat. I slutet på 00-talet valde Mattel själva att använda låten i en reklamfilm för att boosta försäljningen av dockorna, så de var nog inte så bittra ändå…

Barbie Girl följdes sedan upp av singlarna Doctor Jones och Turn Back Time som även användes i soundtracket till filmen Sliding Doors. 2000 följde gruppen upp debuten Aquarium med Aquarius som trots en del bra låtar inte riktigt kunde återskapa succén med debuten.
Bandet har under senaste året setts på en del nostalgi-konserter runt om världen och jag kan tänka mig att de fortfarande drar in en hel del pengar från radiospelningar av Barbie Girl.

Aqua
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011