Nostalgi: Aqua – Barbie Girl


Det var inför sommaren 1997 som Aqua släppte singeln Barbie Girl. En låt som skulle bli en stor favorit på dagis, dansgolven och festerna. Det otroliga med låten att den fortfarande är sjukt uppskattad på dansgolvet. Nu har ju de som var barn då blivit vuxna och vi som var vuxna då, får ett nostalgiskt leende på läpparna så fort låten går igång.

Dock var inte alla lika nöjda med låten. Mattel som äger varumärket Barbie försökte stämma Universal Music för varumärkesintrång och den fleråriga fighten slutade med att ingen domstol ens tog upp stämningsansökan i och med att de såg det som en parodi mer än något annat. I slutet på 00-talet valde Mattel själva att använda låten i en reklamfilm för att boosta försäljningen av dockorna, så de var nog inte så bittra ändå…

Barbie Girl följdes sedan upp av singlarna Doctor Jones och Turn Back Time som även användes i soundtracket till filmen Sliding Doors. 2000 följde gruppen upp debuten Aquarium med Aquarius som trots en del bra låtar inte riktigt kunde återskapa succén med debuten.
Bandet har under senaste året setts på en del nostalgi-konserter runt om världen och jag kan tänka mig att de fortfarande drar in en hel del pengar från radiospelningar av Barbie Girl.Aqua
@Facebook

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys.
Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend