Kristofer Greczula från Falkenberg började redan som 6-åring göra succé på olika talangjakter med sin Michael Jackson-tolkning. Efter det var han sångare i rockbandet Damn Delicious som fick skivkontrakt med Lionheart.
Nu är det dock dags för Kristofer att släppa sin första singel som soloartist och han gör det med den souliga poplåten Taste.
Jag ställde några frågor till Kristofer inför releasen:

-Hej Kristofer. Hur är läget med dig idag?
Det är mycket bra, tack!

-Om du skulle sammanfatta vem du är som artist med några få meningar, vad skulle du säga då?
Jag skulle vilja sammanfatta mig som en musiker som älskar musik och att skriva låtar. Min passion är främst på scen!

-En karl för sin hatt, som det heter – men hur kom det sig att just hatten blev ditt signum.
Oj! Tror jag alltid har tyckt att hatt är så jävla coolt! Det började säkert när jag såg Michael Jackson! Kommer inte ihåg! Har haft det så länge jag kan minnas!

-Vad fick dig att tillslut gå solo?
Efter många år i band kände jag att det var dags att ge det chansen! Det finns ingenting bättre än att spela i ett band när alla vill samma sak och det rullar på, men samtidigt finns det inget sämre än när alla vill olika och det går trögt! Det är blandade känslor för jag känner mig verkligen som en lagspelare. Men det kan vara som solo-artist! Både när man skriver låtar och när man giggar.

-Du släpper Taste idag. Berätta lite om låten.
Ja, det stämmer! Låten Taste skrev jag tillsammans med Adam, Nadir och Saeed! Vi körde en session i Nadir och Saeeds studio här i Stockholm. Låten kom till väldigt snabbt och det kändes som att det bara klickade! Efter några timmar hade vi låtens viktigare delar. Inför nästa session hade jag och Adam skrivit klart texten och då skrev vi även klart alla små delar och partier. Vi har faktiskt inte skrivit någon mer låt ihop ännu, men det ser jag fram emot!

-Musikaliskt är ju Taste en bit ifrån ditt gama band Damn Delicious. Hur kom det sig att du nu går åt ett mer poppigt sound?
Ja, det stämmer! Dock var det typ 4-5 år sedan Damn Delicious släppte något haha! Mycket händer på några år! Ju äldre jag blir, desto bättre låtskrivare jag blir och desto bättre sångare jag blir går jag mer och mer åt hållet som först fick in mig på musik: Michael Jackson!

-Du var i New York och spelade in en video. Hur jobbade ni fram till idén för videon?
Jag bad dem komma med en bra ide. I min mening är det bättre att ge dem sin fulla artistiska potential eftersom dem jobbar med det varje dag. Ska jag in o pilla kanske det inte blir lika bra! Men när storyn väl var på plats var jag med o hjälpte till att knyta ihop säcken!

-Första singeln som soloartist – när kan vi förvänta oss mer från dig i framtiden?
Så fort som möjligt! Jag har massor av bra låtar som bara ligger och väntar på att bli släppta. Men efter sommaren redan kommer ett släpp ihop med organisationen ”Aldrig Ensam” som jag skrev för 6-7 år sedan när jag mådde dåligt! Singel nr 2 kommer i höst också!

-Lista tre låtar som du gillar extra mycket just nu.
First Began – PJ Morton
Old School – Urban Cone
Hela Vägen Till USA – Björn Lycklig

-Tack så mycket och lycka till med releasen!
Tack själv!Kristofer Greczula
@Facebook

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend