Albin Gromer på Nefertiti, Göteborg

Det tog fem år för Albin Gromer att följa upp debutalbumet Album från 2012, med bland annat monsterhiten Här inne hos mig. I våras släpptes Presenterar: ”Narren” som föregicks av singeln I min slummer.
Att hypen inte blev lika stor denna gång märks möjligen ikväll på Nefertiti. Det är gott om svängrum mellan personerna som är på plats, vilket ändå är lite synd. Men Albin och hans musiker bjuder oss som kommit på mycket känsla i musiken denna kväll. Materialet blir om möjligt ännu mer souligt när det framförs live än på skiva. Jämfört med debuten som var mer elektronisk är det nya albumet mer organiskt i känslan, vilket de tar vara på. Även Albin har mycket soul i sitt artisteri då han verkligen sjunger med hela kroppen.

Foto: Johan Alexed

Foto: Johan Alexed

Foto: Johan Alexed

Foto: Johan Alexed

Foto: Johan Alexed

Foto: Johan Alexed

Foto: Johan Alexed


Albin Gromer
@Facebook

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend