Hörlurstest: QuietComfort 35 – Bose

Modell: QuietComfort 35
Tillverkare: Bose
Pris: 3790 kr
Köp: Prisjakt

Bose är ju kända för sina brusreducerade hörlurar, så det skulle bli spännande att nu äntligen få testa ett par efter att ha sneglat på dem under en såpass lång tid. Oftast har priset avskräckt mig, så frågan är om ett par hörlurar som nästan kostar 4000 kr överhuvudtaget är värt pengarna?

Själva hörlurarna är ganska plastiga i stilen, men ändå robusta. De är definitivt inte de snyggaste hörlurarna jag ägt, men de sitter bekvämt och då de är over-earslurar så kan jag använda dem under en lång period utan att det skaver eller blir obekvämt. Möjligtvis svettigt om jag är ute och går med dem i rask takt.
Batteriet håller länge och jag kan på en laddning oftast köra under en hel vecka om jag använder dem mycket, annars håller de ännu längre.

QuietComfort 35 kopplas ihop med de olika enheterna via Bluetooth och tack vare Bose appen Bose Connect kan man koppla upp sig till två olika enheter samtidigt. Detta är väldigt smidigt om jag tillexempel ser en serie på min iPad och det helt plötsligt ringer i mobilen. Då kopplas samtalet över till hörlurarna och jag kan ta samtalet. När jag pratat färdigt övergår samtalet till iPaden igen.
Men en såpass bra funktion måste ju ha en del baksidor. -Det har det. Den försöker fört koppla upp sig mot den senast använda enheten, så är jag ute och går och startar hörlurarna kan det ta en stund innan den fattar att min iPad inte är där utan istället koppla upp sig till mobilen. Eller att lurarna kopplar upp sig till de två andra enheterna förutom den jag faktiskt sitter vid. Det är ganska ofta som den kopplar upp mot mobilen och iPaden istället för datorn, trots att den var kopplad mot just datorn senast.
Det kanske är småsaker, men det blir onödigt merjobb att koppla bort saker istället för att då manuellt koppla upp mot rätt.
En annan dum sak med att vara uppkopplad mot två enheter samtidigt är att ljudet kan släpa och hacka precis när man kopplat upp sig. Ibland räcker det med att pausa musiken, men ibland måste jag starta om hörlurarna. Sedan kan notiser från mobilen ta över musiken från en annan enhet.
Så med andra ord är systemet med Bose Connect smidigt när det funkar, men med en del skönhetsfläckar.

Ljudet då?
Jag som använt mig av Beats ett tag tycker basen är lite klen i QuietComfort 35. Inte så konstigt kanske, då hela konceptet med Beats är just bas. Men jag har ändå uppskattat just den biten med deras hörlurar. Här är det istället mer balanserat ljud. Det sticker inte ut, men det håller en mycket bra nivå. Ljudet förstärks även av brusreduceringen som gör att jag upplever mer av ljudbilden, vilket för min del verkligen är en stark säljpunkt. Jag kan inte säga att de har ett bättre ljud än de Sennheiser-hörlurar jag använt, de har definitivt ett fylligare och än mer balanserat ljud, men QuietComfort är tillräckligt bra för det jag har dem till – streama musik från Spotify via mobilen och datorn.

Slutsats.
När jag väl är uppkopplad med rätt ljudkälla är det oftast smidigt att växla mellan enheter när jag lyssnar på musik eller ser på serier. Hörlurarna är mycket bekväma även under en lång period och de sitter på bra huvudet.
Ljudet är definitivt bra, men sticker inte ut värst mycket. Det passar för det jag använder hörlurarna till och skärmar av oönskat bakgrundsljud. Men vill jag ha en ännu större ljudupplevelse så är kanske inte just QuietComfort 35 är mitt förstahandsval, men då skulle jag nog inte heller lyssna på komprimerad och strömmad musik.

7.8 / 10
  • DESIGN 6
  • PASSFORM 9
  • LJUD 8
  • HELHETSINTRYCK 8
  • User Ratings (0 Votes) 0

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys.
Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend