Glenn Udéhn – Dom bortglömda

Glenn Udéhn har oftast blivit jämförd med Håkan Hellström.
Inte så konstigt kanske. De har båda samma uttryck och är från Göteborg, så liknelsen blir ofrånkomlig skulle jag säga. Båda har lämnat ett majorbolag för att bli mer indie. Men här blir skillnaden mellan de båda mer tydlig.
Då Håkan istället hamnade på det lilla skivbolaget med stort pengabegär blev han snabbt mer kommersiell än vad någonsin varit tidigare och säljer Håkan-bär i appar, släpper svindyra limiterade utgåvor av allt från singel till album och öppnar museum på Liseberg. Allt som kändes äkta med Håkan när han satt på ett storbolag var som bortblåst.
Glenn Udéhn å andra sidan lämnade skivbolaget Sony Music för att fortsätta kunna vara äkta och framförallt vara herre över sin egen utveckling.
Första smakprovet från den nu osignade-artisten Glenns kommande album är Dom bortglömda. En låt om att försöka nå ut och jaga drömmen, men kanske aldrig nå den. Den tyvärr gråa vardagen för många artister, men Glenn har i alla fall passionen att snickra ihop riktigt bra poplåtar.

Glenn Udéhn
@Facebook

Comments are closed.

Send this to a friend