Videopremiär: Josefine Myrberg – Human

Premiär i Being Blogged NYFör en månad sedan släppte Josefine Myrberg singeln Human. Singeln gav oss en något mörkare sida av sångerskan, med en tydlig samhällskritisk text. Josefine har tröttnat på att vi styrs av samhällets normer som talar om för oss hur vi ska vara och vill istället stärka folks självförtroende.
Nu har låten fått en dystopisk men ändå hoppfull video som regisserats av Simon Thil.

Jag bad Josefine skriva några ord om videon inför premiären här i bloggen:

Det är superroligt att ni vill lansera min första musikvideo Human på Popmuzik. Det här ögonblicket har jag drömt om sedan jag var 11 år och idag är den dagen här. Känns otroligt!

Min vision med att göra musikvideor är att jag vill visa mina fans vad det är mina låtar speglar, enligt mina tankar. Det är ett sätt att uttrycka mina känslor. Att få lov att liva in i en roll och sätta sig in i den situationen gör att jag får chans att tolka mitt inre och de samhället gör med oss. Jag är en person som älskar att uttrycka mig kreativt, att få sätta bild till en låttext skapar en större förståelse och jag vill ge mina fans hela bilden och förhoppningsvis stärka dom med min musik och filmer.

Låten och videon speglar det normativa samhället vi lever i. När man var liten kunde man dra på sig ett par limegröna benvärmare utan att reflektera över om det var en trend eller vad folk skulle tycka. Man utgick från sina egna känslor och vad man själv tyckte var fint. Den lilla flickan i videon speglar mig när jag var liten. När jag ser henne förstår jag att det inte är samhället som skall forma mig utan styrkan ligger i att hitta mig själv.

Här kan du även se en behind the scenes dokumentär från inspelningen av videon:


Josefine Myrberg
@Instagram

Comments are closed.

Send this to a friend