Jag träffade Loreens PR-kontakt Helene Wigren utanför hotellet efter genrepet. Hon frågade hur stora chanser de hade. ”Små” svarade jag innan vi gick in och mentalt förberedde oss båda inför lördagen.
Anton Hagman är 2017-års upplaga av Sara Varga och han sätter käpparna i hjulet för Loreen att ta sig till final.

Skicka in din musik

Samtidigt är det kanske en indikation att Melodifestivalen trots allt är ett familjeprogram. Där alla från typ 5 till 100 år sitter vid TVn och röstar, äter chips och småpratar. Det är inte platsen att vara arty eller svår. Det är platsen att bli underhållen i 90 minuter och kanske inte behöva tänka på den svåra och gråa vardagen.

Loreen har visat sina statements i mellanakter under åren. Där funkar de. Man behöver som åskådare inte ta ställning då. Man bara ser det, tänker att det var bra eller dåligt och sedan väntar man på ”Sverige, vi har ett resultat”. Här, i själva tävlingen, ska så många andra parametrar tas in. Är låten bra / tillgänglig? Förstår jag numret / budskapet? Vill jag höra den igen? När man drar ner det till det så är svaret kanske mer nej i just Statements fall.
Det är, som jag skrev förra veckan, ett starkt nummer och med det en stark låt. Men det är inte den bästa låten. Två helt olika saker.
Jag personligen tycker Loreen var värd att vara i final. Nu är hon tyvärr inte det och vi har Anton Hagman där istället. Han är mer chips och småprat än Loreen, så är det bara.

Annars så blev kvällen mest som jag antog och hoppades på.
FO&O slog De Vet Du. Boris René slog Dismissed. Sedan var det väl ingen skräll att Lisa Ajax slog Axel Schylström, även om mitt hjärta klappade lite hårdare för just honom.
Med andra ord, en närapå bra kväll resultatmässigt.

Jag tycker väl fortfarande att programmet Andra Chansen har haft sina chanser nu. Det är spretigt och lite random i upplägget. Det blir ju aldrig riktigt bra. Även om det engagerar många att rösta – över sju miljoner denna vecka – så är det den svagaste länken under dessa sex veckor på mer eller mindre alla plan.

Kanske dags att korta Melodifestivalen med en vecka och antingen låta tre bidrag gå vidare från varje delfinal, eller ha en webbomröstning istället för Andra Chansen som pågår från lördag direkt efter sista delfinalen till måndag kväll. Man röstar via appen och de fyra bidrag som fått flest röster går till final. Klart.
Det vore nästan schystas mot artisterna som slipper TV-sänd förnedring och publiken som slipper halvtaskigt manus ytterligare en vecka. Win-win, som det heter.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011