Till helgen är det final i Melodifestivalen.
Det ska som alltid bli spännande att se vilken artist och låt som får representera Sverige i Eurovision Song Contest. För min del tycker jag i alla fall att vi fått till en bra final i år. Starka poplåtar och en bra mix av artister som gör att utgången på kvällen känns väldigt oviss.
Det var faktiskt längesedan som det ska bli så här spännande att uppleva finalen, i och med att det inte finns någon helt självklar vinnare, men helt klart en del starka kandidater.

I alla fall.
Jag vill ju gärna gå händelserna i förväg och är lite spänd på vilka artister som borde vara med nästa år.
Av de nya namn som varit med i år skulle jag tro att med rätt låt och rätt uppbackning borde Axel Schylström och Bella & Filippa vara intresserade av en revansch. Axel var så pepp på hela festivalen att jag kan tänka mig att han redan nu sitter och planerar en uppföljare och Bella & Filippa snubblade lite över en förkylning, så de borde få köra igen säger jag. Hur det sedan går nu i finalen på lördag kan jag tänka mig att Benjamin Ingrosso och Anton Hagman står högt på mångas listor att köra ett år till. Speciellt Anton som vuxit till sig såpass under säsongen har nog en stark anledning att vilja vara med igen.

Av namn som inte varit med i festivalen tidigare men som borde, skulle jag lista: Niello, Josefine Myrberg, Erik Rapp, Elin Rigby, Linus Östlund, Liam Cacatian Thomassen, Sam Seg och Adam Portnoff. Även Jakob Karlberg, Jula Adams, Maja Strömstedt och Ida Redig skulle funka för min del. Namn som alla har sina styrkor och som definitivt skulle passa i konceptet Melodifestivalen.

Vilka artister vill du se i Melodifestivalen nästa år?

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend