Det är med stora förväntningar jag möter upp på Mejeriet i Lund, för om bara ett litet tag så skall Lucy Spraggan (UK) göra sin första spelning i Sverige.
Dessvärre blev vi snuvade på den skandinaviska invigningen av danskarna som hon besökte dagen för.

Svensk Pop Apple Music

Jag är inte den enda som ser framemot denna spelningen. Bland de ca 150 personerna som har mött upp är en av dem Matilda Söderberg (11år), troligtvis en av Sveriges yngsta Spraggan fan, och på gott och ont gjorde detta att även pappa Söderberg var tvungen att sätta sig på tåget ner från Stockholm, för vad gör man inte för dessa ungar.

Medans Lund ger Lucy en varm välkomst till hennes första svenska spelning, så låter Lucy publikum komma djupt in på en personlig nivå, med mellansnack och texter som visar mod om det som är det mest personliga, och det faktum att hon spelar på Mejeriets mindre scen gör konserten till väldigt varm och intim.
Som Lucy själv säger så har det aldrig blivit en barriär mellan privatliv och musiken, för att bara genom att lyssna på hennes texter så förstår man att en god del av privatlivet redan är till allas beskådning.
Och det är omöjligt att inte känna igen sig i texterna, kanske det är enkelheten av att hon enbart kan 5 ackord som gör musiken catchy, för när det kommer till gitarrspelandet är hon inte familjens underbarn utan blir nött att se sig besegrad av sina 2 bröder.

Spelningen här i Lund är näst sista på denna turnén och som Lucy själv säger “det finnes inget bättre en att spela live, men nu är jag sliten och vill hem”, dock så visar hon inget av att vara sliten under den ca 1 timmes långa spelningen

Det är med en feelgood känsla jag lämnar Lund, för att lyssna på Lucy utan band är något helt annat en att gå in på Spotify, missförstå mig rätt det är ok på plate, men detta är en artist som ska uppleves live, allt annat blir bara en dålig teaser till nästa gig.

Och medans Lucy åker vidare och skriver på nya låter så kan hon även stryka ytterligare ett land ur sin bucket list till det hon säger är sitt mål “World Domination”.

Foto: Lasse Ljung @ljung.photo

Foto: Lasse Ljung @ljung.photo

Foto: Lasse Ljung @ljung.photo

Foto: Lasse Ljung @ljung.photo

Foto: Lasse Ljung @ljung.photo

Foto: Lasse Ljung @ljung.photo

Foto: Lasse Ljung @ljung.photo

Foto: Lasse Ljung @ljung.photo

Foto: Lasse Ljung @ljung.photo

Foto: Lasse Ljung @ljung.photo

Foto: Lasse Ljung @ljung.photo


Lucy Spraggan
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
9 / 10
  • User Ratings (0 Votes) 0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Lasse Ljung, utvandrade till Norge där jag bott de senaste åren. Fotograf som har tvingat sig till att även vara skribent. (beklagar min svorska). Du hittar fler bilder jag tagit på min hemsida eller Instagram.

Popmuzik Podcast

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011