Du kanske följer honom på Instagram tillsammans med nästan en miljon andra fans. Eller så har du hört någon av hans låtar i en spellista på Spotify.

Popmuzik Lover Patreon

Det danska pop-hoppet är bara 17 år och heter Benjamin Lasnier.

I höstas vann han pris för bästa danska artist under MTV Europe Music Awards. Ett målmedvetet arbete att nå dit han är idag hade med det priset betalat av sig.
Benjamin är en av de många nya artister som själv byggt upp sin fanbase via sociala plattformar som Instagram och YouTube. Han lade ut massa selfies och kommenterade inlägg på Instagram samt spelade in små korta videor som han sedan laddade upp på sin YouTube-kanal, vilket gav honom likes och följare.
”Jag insåg att jag kunde göra något med detta. Jag ville inte bli 25 år och bara ladda upp videor och ta bilder, utan jag ville använda min plattform igenom att göra något jag gillar.”

Benjamin har alltid älskat musik. Så målet har någonstans varit att släppa egna låtar.
Med sin stora fanbase kunde han ta det steget.
”Jag började lägga upp covers vilket ledde till att mer eller mindre alla skivbolag i Danmark kontaktade mig.”
Efter det har det bara rullat på. Han började med musiken för fyra år sedan, och under senaste året har han även börjat producera själv.
”Detta var något jag ville från början. Jag ville inte bara lägga rösten på en låt, utan jag ville ta del i hur trummorna skulle låta, hur man skrev en top line, texten och budskapet. Jag vill verkligen kunna allt.”

Ja, ser man snabbt åt ditt håll är du den där söta killen som sjunger, men det känns som du är så mycket mer än det.

”Absolut. På utsidan är jag en 17-årig kille som gör musik. Men jag jobbar verkligen stenhårt och förhoppningsvis kommer folk upptäcka det jag gör och hur jag utvecklas för varje låt som släpps.”

Benjamin har precis varit i USA tillsammans med Nickelodeon och deras Social Squad av fem andra influencer från hela världen.
”Vi hade ett fullspäckat schema där jag gick upp och hade aktiviteter från klockan sju på morgonen till tio på kvällen. Efter det åkte jag till studion och jobbade innan jag lade mig vid tre-tiden. Men jag har kommit hem med fem nya låtar!”

Benjamin jobbade tillsammans med olika producent och skriv-team under veckan och berättar han precis fick låtarna skickade till sig så han kan fortsätta jobba på dem hemma i Danmark.

”Målet är att öka tempot lite nu och förhoppningsvis släppa en ny låt varje månad. Sedan ska jag försöka göra fler spelningar här hemma i Danmark, men jag vill även komma mer till Sverige.”

Året har ju börjat starkt för Benjamin som först släppte en remix på låten Reckless Love som producerats av Trauzers.
”Det är en kompis till mig som är 15 år som gjort den. Jag frågade om han ville göra något med mina låtar och kom tillbaka med detta. Så sjukt att bara vara 15 år och göra något sådant. Jag var helt enkelt tvungen att släppa den. Haha.”

Förra veckan släppte Benjamin även singeln Somebody to hurt.
”Låten handlar om en tjej som jag dejtade som hela tiden spelade med mina känslor. Hon gav aldrig sanna svar eller så ställde hon in våra träffar och bara sög ut massa energi ur mig. Det slutade med att jag fick avbryta det hela så hon kunde hitta någon annan att såra.
Jag gjorde låten i Oktober tillsammans med en dansk kille som heter Christoffer Lauridsen som precis flyttat till USA samt Andreas Öhrn som bor i Stockholm.”

Även om han inte är där än så är det att få släppa egenskriven och egenproducerad musik som är målet för Benjamin.
Han berättar att han skriver en hel del just nu, och experimenterar sig fram med olika stilar och tempon vilket han gjort under senaste året i sin studio.
”Jag blev väldigt imponerad av ZAYNs senaste singel Stil got time. Den är groovy och samtidigt minimalistisk. Jag tror det kommer bli mottot för 2017 – less is more. Att lyfta fram rösten mer än att gömma den bakom produktionen. Se bara på Ed Sheeran; Shape of you är bara en mimbra och en trumma.”

Vi får se vilken väg Benjamin tar med sin musik under året och kommande år. Om inget ska det bli mycket spännande att följa honom på Spotify, Instagram, YouTube…

Du kan höra hans senaste singel Somebody to hurt här:

Benjamin Lasnier
@Instagram

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011