Intervju: 1987 berättar om nya singeln Amerika

Det var 2015 som 1987, eller Victor Holmberg som han egentligen heter, släppte debutalbumet Härskarkonst. Han hade innan albumet släppt en knippe singlar som mer eller mindre omedelbart gjort ett namn för honom, då han blev hyllad i olika musikbloggar.
Nu är det dags att börja resan med ny musik då han idag släppte singeln Amerika. En låt som tar ett steg från hans tidiga så drömliknande stil och istället bjuder på medryckande och energifull pop.
Jag ställde några frågor till Victor inför releasen som du kan läsa här:

Hej Victor, hur är läget med dig idag?

-Tja, jag mår bra, är rätt trött såhär slutet på dagen, men har vart en helt fantastisk dag här i London, 21 grader o sol och massa glada människor runtomkring en, så det är jävligt soft.

Berätta gärna lite om Hashtag, vad var det för projekt och hur kom det till?

-Hashtag var en tv-serie som en kompis till mig Anders Hazelius gjorde. Han hade lyssnat på mitt album och var ute efter originalmusik till serien. Jag älskar att göra scores till saker, gjort mycket till teater och lite tv innan. Så en möjlighet att göra musik till en hel serie från scratch lät som en dröm. Så jag fick fick manus och hade långa samtal med Anders och började helt enkelt bara skriva massa musik. Sen slutade det med att det blev en ca 13 spår tror jag som platsade, men kändes som jag gjorde 100 spår…

Ny singel ute nu. Berätta lite om Amerika.

Amerika skrevs tillsammans med Adam Olenius och Henrik Jonzon i deras studio vid Östermalmstorg. Vi sågs förra året och under kanske 2 veckor skrevs 5 låtar som några av de kommer släppas nu i vår. Om själva låten har jag inte sa mycket att berätta. Den talar nog för sig själv.

Den känns ju väldigt mycket mer dansant och poppig än det du gjort tidigare som varit mer drömliknande. Var det medvetet?

-Nja, jag har ju skrivit tillsammans med andra och den har producerats av Birk Storm och det har också bidragit till att den har tagits nånstans som jag troligtvis inte hade tagit mig själv till. Det har varit det roligaste av allt, att jobba med andra och se var låtarna tar vägen. Jag gillar att den är mer dansant och pumpig, men vet inte om det var medvetet. Jag tror alla de här nya låtarna blivit till av en slump. De börjar på ena sidan av spektrat och landar på andra. Det har varit en sån befrielse. Att inte veta riktigt hur de ska bli.

Hur blev detta ett samarbete med Henrik Jonzon och Adam Olenius?

-Vi sågs en dag i studion och skulle hänga men slutade dagen med att vi hade börjat på 2 låtar. Så vi bokade in typ 2 veckor studio och började försöka jobba på en liten EP. Det har varit så sjukt soft och skönt häng, de e så fina grabbar. Det är inte alla man kan jobba med sådär enkelt och ändå komma in lite och vara nära o lyssna på varandra på riktigt. Superglad att vi fick till de har låtarna.

Är låten en fingervisning om hur kommande album / EP blir?

-Ja kanske. Tror Amerika står lite för sig själv. Men det är ju jag bakom alla låtarna och tror att mitt språk lyser igenom. Men förhoppningsvis låter allt olika och har egna liv. Vi börjar här på toppen med Amerika, högt tempo och riviga melodier. Sen landar vi nog i Paris, med melankoliska kärleksrop. Ska bli kul o höra utanför studion hur fan det låter egentligen…


1987
@Facebook

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend