Då är den politiska cirkusen igång i årets Eurovision Song Contest.
Värdlandet Ukraina stoppar Rysslands sångerska Julia Samoylova i och med att hon höll en konsert på annekterade Krimhalvön 2015 utan att åka in i landet via de rätta kanalerna.
EBU svarar med att de är djupt missnöjda över Ukrainas beslut, men säger också att de inte kan ställa sig över landets lagar.

Popmuzik Lover Patreon

Att Ryssland väljer – på sista dagen för anmälan – att skicka en rullstolsbunden sångerska till tävlingen, som de vet brutit mot Ukrainsk lag är en ren provokation. Men det är också den typ av handling EBU borde ha förväntat sig.
Att de under några som helst omständigheter låter Eurovison Song Contest hållas i ett land som just nu är i relationen ”it’s complicated” med en annat land inom tävlingen är svagt.

EBU borde tidigt tagit över tävlingen och placerat den i ett land med mindre politiska problem, så allt kunde hållas på ”neutral mark”. Ukraina får gärna vara värdnation och med det sätta ihop ett program och välja programledare. Men sändningen skulle aldrig under några omständigheter få hållas i Ukraina.

Än en gång visar det hur kraftlöst EBU faktiskt är. Så länge de får in sina pengar från medlemsländerna är de uppenbarligen nöjda. Att sätta krav tillbaka verkar inte vara lika lätt. I detta fall borde de som sagt gått in och pekat med hela handen och talat om hur saker skulle gå till.
Nu blir det istället en politisk maktkamp mellan Ryssland och Ukraina och vi är inbjudna till första parkett.
Just de motsägelser som tävlingen skapades för att bygga bort.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011