Tankarna efter Melodifestivalen i Malmö

Sjukt nöjd med kvällens resultat.
Jag önskade så att Mariette och Benjamin skulle till final och så blev det. Att sedan Dismissed satte alla bitar på plats ikväll och knep andra chansen-biljetten gjorde inget överhuvudtaget. De är världens skönaste killar och helt klart värda detta. Rättvist med Lisa Ajax i Andra Chansen också. Hon är duktig och gjorde bra ifrån sig. Tycker bara låten är lite för… alldaglig i stilen för att helt gå igång på den. Men med dessa förutsättningar så kom hon så långt hon borde denna gång.
Pontare höll huvudet högt även ikväll tyckte jag. Att han var bland de fem översta kändes bra. Det betyder att man inte är helt uträknad bara för att man är ”äldre”, även om risken att faktiskt ta sig vidare känns mindre och mindre för varje vecka som går.
Att Etzia helt slarvade bort den glöd hon hade under genrepet i går var synd för henne. Men tyvärr höll inte nerverna när det verkligen gällde.

Kul att nästan 5.4 miljoner röster kom in under andra deltävlingen. Det betyder att engagemanget är stort ute i sofforna för låtarna i Melodifestivalen.
Nu ska bara programmet hamna i samma nivå som låtarna som går vidare. Nu har ni haft två veckor på er att få ihop ett manus som är dugligt och vi är inte riktigt där än.
Problemet är att om programmet är ljummet så smittar det av sig på låtarna, och det är inte varesig bra eller schyst. För det gör automatiskt att folk tänker att det är ett dåligt år. Även om det musikaliskt inte är det.
Visst det är svårt att göra underhållning som passar alla, men när ett schlagermedley är det bästa med hela kvällen så är nivån tekniskt sätt inte så hög. Schlagermedley är oftast ett ganska billigt knep att fånga folks intresse. Men David Lindgrens schlagermedley var lysande och smart och fartigt, så jag kan inte på något sätt klaga på det. Det är bara synd att en såpass enkel sak är behållningen med kvällens program (utöver de tävlande bidragen).
Jag hoppas att de får till det i Växjö nu, annars är tyvärr årets Melodifestival lite av förlorat i sin helhet.

Men kvällens resultat var inte förlorad. Kändes som en rättvis och bra kväll. Jag är i alla fall supernöjd.
Ses i Växjö nästa vecka.

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend