Premiär: Boys Choir – For Ya (feat. SO-DA)

Premiär i Being Blogged NYIdag släpper duon Boys Choir den sjukt svängiga elektrosingeln For Ya som framförs av SO-DA och den har till och med premiär här i bloggen.
Jag ställde några frågor till killarna angående låten:

Hur bildades Boys Choir?

Vi hade aldrig jobbat ihop förut men bestämde oss för att göra en remix ihop. Båda har en förkärlek till hård dansmusik och det visade sig direkt att vi kompletterade varandra bra som producenter. Det var lekfullheten och friheten i vår första session som präglat fortsättningen av vårt samarbete. Vi försöker alltid att hitta på något nytt och göra ”wow”-moments i våra produktioner.

Vilken typ av musik har ni själva som inspirationskällor?

Vi älskar Skrillex och allt han har gjort. Sen finns det ju en armé av grymma producenter på Soundcloud så mycket inspiration kommer därifrån.

Hur föll For Ya på plats?

Vi hade tagit en paus från studion i några veckor. Sen åkte vi
på ett låtskrivarcamp i några dager och av all ”prodd”-abstinens fick vi ihop ett gäng med tracks, bl.a. det som skulle bli For Ya . Sen körde vi en låtskrivarsession med bl.a. SO-DA och en annan sjukt bra writer som heter SIRÉN och skrev text/melodi.

So-Da sjunger på den. Hur kom hon med i processen?

Vi hade hört hennes röst sen tidigare på Soundcloud och tyckte hon var helt grym. Så vi tog kontakt henne och skrev färdigt låten och spelade in vocals dagen därpå.

Snyggt omslag – finns alldeles för få gula omslag tycker jag. Men vad föreställer det?

Det tycker vi med! Det har inget djupt metaforiskt budskap utan är bara sjukt snyggt! Det är gjort av en konstnär som heter Henrik Gustavsson .

Hur kommer ni fira releasen?

Vi körde en stor hemmafest med gratis bärs igår! Blev bra tryck! Kändes som ett avslappnat och kul sätt att fira releasen; bland vänner.

Vad händer härnäst för er?

Vi och några andra artister/låtskrivare har startat ett musikkollektiv/label som vi kallar JEJUNE . Nu efter den första releasen så ska vi fortsätta skriva, profilera våra andra artister inom kollektivet och få ut ännu fler låtar.

Boys Choir
@Facebook

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend