Lazarus är en artist från Göteborg som i veckan släppte singeln Vi har alltid funnits här . En stark poplåt som bygger från en stillsam inledning till ren eufori. Till låten släpptes även en video i vilken vi får följa ett pars stormiga förhållande.
Bakom Lazarus hittar vi Alexia Enberg . Jag ställde några frågor till henne om det nya musikprojektet.

Svensk Pop Apple Music

Berätta, vem är Lazarus?

Lazarus är ett nytt projekt för mig som har släppt låtar förut på engelska men i ett helt annan genre. Denna gången har jag fullt kontroll över min musik, då jag skriver och producerar låtarna. Sen sitter jag och en god vän till mig Johan Hjalmarsson i studio och producerar det sista och mixar. Projektet ”Lazarus” kom till när jag flyttade till en källare under min skilsmässa. I sällskap av min dator, gitarr, piano, glögg och snus satt jag och skrev låtar efter låtar. Efter 15 låtar tänkte jag ”jag måste göra något av det här”.

Musik som inspirerar dig.

Musik som inspirerar mig är allt från Buddy Holly till Angel Haze . Tror det eller ej, men jag rappar på ett par låtar. Haha. Eller jag kallar det inte för rappning för då jag kommer bara få skit för det, utan jag pratar snabbt. Haha. Tror det är en blandning av musik som jag hört under mina år och livet i ett nötskall som har inspirerat mitt sätt att skriva musik.

Namnet Lazarus har ju Bowie-koppling. Är det därifrån namnet kommer, eller har det en annan historia?

Haha. Mmm. Jocke från skivbolaget skrev till mig för ett par veckor sen och frågade mig om jag vågar heta Lazarus pga David Bowie. Jag har blivit kallad för ”Lazarus” nu i några år av en vän, hon tyckte att jag återuppstod från ”döden” gång på gång. Jag uppfattar det som att hon tyder på att jag alltid tar mig tillbaka när livet försöker suga ur all kraft från mig. Så det har inte att göra med David Bowie. Lite kul ändå, eftersom hans musik ligger mig varmt om hjärtat och min bror är döpt efter hans son.

Du släpper nu debutsingeln Vi har alltid funnits här . Berätta lite om den.

Vi har alltid funnits här är den första svenska låten jag har skrivit. Jag började skriva melodin hösten 2015 men var inte nöjd med texten eller refrängen. Sen kom allt på några minuter i källaren. Handlar om när en tredje person får upp ögonen för ens partner och partnern visar intresse tillbaka en utekväll. Med alkohol i kroppen blir allt mer smärtsamt, påtagligt samtidigt vackert.

Gillar videon. Alltid bra med videor som berör och har en historia. Berätta om bakgrunden till den.

Det var ganska givet att Vi har alltid funnits här skulle bli första singeln, och när jag lyssnade på den om och om igen så hade jag en väldigt tydlig bild hur videon skulle representera låten. Jag ville att låten skulle vara ett soundtrack till en kortfilm där storyn skulle spegla en vardaglig relation mellan två människor där deras förhållande kommer till en vändpunkt. Det har alltid varit en dröm att regissera en video och dessutom agera. Jag är väldigt stolt över videon och är otroligt tacksam att skådespelerskan Emilia Roosmann och filmaren Donovan Von Martens är en del av den och såg till att den blev till.

Vad händer härnäst för dig?

Härnäst blir det att mixa och mastra klart några låtar samtidigt att se till att få spelningar framöver. Är ivrig att stå på scen och få presentera min musik. Ingen låt är lik den andra och längtar redan nu att släppa min andra singel med video. Kommer bli bra det här.

https://vimeo.com/200187468

Lazarus
@Instagram

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011