Intervju med singelaktuella Frans Walfridsson

Frans Walfridsson medverkade i Idol 2015 där han hamnade på en sjätte-plats.
Nu är det äntligen dags för Frans att stå på egna ben, vilket han gör med singeln Emergency Call som skrivits av hans släkting Miss Li tillsammans med Swedish Attack.
Jag ställde en knippe frågor till Frans som han svarar på här.

Hej Frans. Hur är läget idag?
Det är superbra! Skitkul att äntligen ha fått släppa Emergency Call, är så taggad nu på att bara fortsätta jobba hårt och släppa mer!

Vad var det som lockade med Idol?
Enda sedan man varit liten har man ju sett på Idol och tänkt att det är en stor grej och har väl alltid tänkt att man skulle vilja prova att söka, men har aldrig egentligen bestämt att jag ska göra det tills bara typ nån dag innan själva audition då när jag sökte!

Vad har du gjort sedan Idol?
Sedan Idol har jag till en början fått ta igen det skolarbete jag missade när jag var borta, sen så har jag självklart lagt en hel del tid på musiken! Kämpat på med vardagen helt enkelt.

Foto: John Artur

Nu är du aktuell med Emergency Call – hur föll valet på just den låten?
Hade tidigare haft en del grejer på g men va så osäker på allting och när jag hörde låten sa det bara klick direkt! Tyckte verkligen om den, och fick ganska mycket en känsla av ”äntligen”. Det va inte så mycket att tänka på utan mest att köra på.

Vad handlar låten om?
I stora drag handlar låten om olycklig kärlek. Man kan tolka den på lite olika sätt, men för mig handlar den om att man älskar en person som det inte fungerar med, man älskar någon och vill inte vara utan den men samtidigt finns det så mycket som säger tvärt emot. Man vet inte vad man ska ta sig till.

Just denna är skriven av Miss Li och Swedish Attack – skriver du själv låtar?
Har inte gjort det innan, men har sen Idol börjat lägga en hel del tid på att producera musik och har på slutet börjat skriva en del med andra. Sen så är jag alltid med och har ganska mycket åsikter om hur jag vill att saker ska låta när det kommer till alla låtar.

Vad händer härnäst för dig?
Nu blir det att ta studenten och fortsätta med musiken! Förhoppningsvis kommer nästa singel inom en ganska snar framtid, jag jobbar ganska hårt på musiken just nu så jag kan lova att ni kommer höra en del från mig!

Slutligen, tipsa om tre låtar som du gillar extra mycket just nu.
MigosT-Shirt
KehlaniUndercover
Big SeanVoices in my head/Stick to the plan

Du hör singeln Emergency Call här:

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend