Intervju: Austin Mahone från YouTube till ForMe+You

Austin Mahone började sin karriär med att ladda upp låtar som han framförde på YouTube 2010. Bland annat gjorde han en cover på Justin Biebers jullåt Mistletoe som blev viral och stärkte hans namn som artist.
”Jag var en ganska uttråkad småstadskille som ville ha något att göra. Jag hade sett olika artister släppa låtar via YouTube och kände att jag också ville göra det, vilket växte till något riktigt stort.”

Redan tidigt i karriären gjorde Austin samarbeten med bland annat Flo Rida och Pitbull. Den senare var med på låten Mmm Yeah från 2014 och även nu senast på låten Lady som var med på mixtapen ForMe+You som släpptes vid nyår 2016.
”Sedan kommer jag även vara med på en av låtarna på Pitbulls kommande album som släpps i Mars,” berättar Austin när vi snackas vid över telefon.
Lady är en cover-tolkning av Modjos klassiker från 2001, som Austin poppat till med sitt r&b-sound och gjort mer till sin egna låt.
”Jag tycker det är en riktigt bra låt och sedan kändes det bra att få jobba med Pitbull igen så vi såg till att det blev så.”

Mixtapen, som är hans andra, är en samling av åtta låtar som mixar pop med r&b och även bjuder på en del samarbeten med bland annat Juicy J och 2 Chainz.
Det jag tyckte var lite coolt med releasen var att han faktiskt bara släppte den utan någon direkt förvarning.
”Ja, jag hade väldigt lite promotion inför releasen och valde att släppa den så den fick sköta sig själv mer eller mindre. Men reaktionerna har varit riktigt bra och jag har fått en hel del nya fans tack vare skivan.”

Just nu är Austin i studion för att äntligen sammanställa sitt debutalbum. Han har ju förutom sina två mixtapes släppt EP:na Extended Play (som enbart släpptes i Japan) samt The Secret som kom 2014.
”Ja, nu ska jag sitta och skriva nytt material. Jag jobbar tillsammans med olika producenter och försöker komma på nya idéer till låtar. Sedan ska vi försöka få till en liten turné under våren, så det ska bli kul.”

Här kan du höra ForMe+You

Austin Mahone
@Instagram

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys.
Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend