Förra veckan var det som sagt Nano och Ace Wilder som drog det längsta stråt och fick en biljett direkt till Friends arena och finalen. Boris René och De Vet Du får först prova lyckan i Andra Chansen. På lördag är det två nya artister som gör dem sällskap i varje del, så får vi se vilka det bli.
Idag sitter jag i ett snöblaskigt Malmö och ska lyssna på veckans låtar. Här är mina tankar om dem.

Popmuzik Podcast

A Million Years
Artist: Mariette
Låtskrivare: Thomas G:son, Johanna Jansson, Peter Boström, Mariette Hansson, Jenny Hansson

A Million Years börjar väldigt filmiskt. Får lite My Heart Will Go On av inledningen (dock inte lika smörig som Celines låt, så ni kan vara lugna). Sedan gillar jag de asiatiska inslagen i produktionen. Efter första versen tar A Million Years fart och blir en dansant poplåt. Jag tror låten vinner mycket på just den filmiska känslan, dock att den slutar väldigt abrupt vilket nästan känns lite snopet.

Himmel och hav
Artist: Roger Pontare
Låtskrivare: Thomas G:son, Alexzandra Wickman

Vi fortsätter med den filmiska känslan. Stormen yr igenom högtalarna tillsammans med kören när den rytmiska låten bygger upp och Pontare sjunger över den mäktiga produktionen. Det skulle nästan kunna vara en låt tagen från ett soundtrack till en Disney-film. Han tar inte lika mycket i som När vindarna viskar mitt namn , vilket är skönt. Denna gång är lite mer matiné över låten istället. Det är dock något med den som jag definitivt gillar.

Up
Artist: Etzia
Låtskrivare: Johnny Sanchez, Hanif Sabzevari, Simon Gribbe, Erica Haylett

Istället för de afrikanska tonerna från fjolårets Kizunguzungo med SaRaha bjuds vi här på karibiska toner av Etzia på låten Up . Den är medryckande och väldigt glad, och framförs över ett ganska basic klubb-beat.
Den kan definitivt vinna några röster på den positiva känslan, och den har säkert ett energifyllt nummer. För den som saknar tonartshöjning bland årets låtar, så får vi även det denna gång.
Helhetskänslan är glatt och oförargligt skulle jag säga.

Vart haru varit
Artist: Allyawan
Låtskrivare: Masse Salazar, Samuel Nazari

Soulig r&b-pop på svenska är det vi bjuds av Allywan. För mig är detta lite för light för att stå ut tillräckligt. Det är ganska mellanmjölk r&b skulle jag säga och med Adrijanas resultat med en klart starkare låt från förra veckan i färskt minne känns detta inte direkt säkert.

Hearts Align
Artist: Dismissed
Låtskrivare: Ola Salo, Peter Kvint

För en gång skull får vi riktigt arenarock i Melodifestivalen. Vi har fått en del försök under åren, men nu kände det som Dismissed verkligen nailed it. Den har ju ett tryck som de andra låtarna saknat, och en melodi som är lite smutsigare än Coldplay och kanske inte lika teatraliskt som Muse, men väldigt tillgängligt skulle jag säga. Ett nummer som både borde funka för de som gillar lite tyngre låtar och samtidigt tilltala de som mer håller sig på pop-arenan. Jag gillade i alla fall detta väldigt mycket.

I Don’t Give A
Artist: Lisa Ajax
Låtskrivare: Ola Svensson, Linnea Deb, Joy Deb, Anton Hård af Segerstad

I år bjuder Lisa Ajax oss på en midtempo r&b-doftande poplåt. Det är definitivt en bra Rix FM-singel där sångerskan får visa upp sin starka röst. Det är en av de där låtarna som känns både snygg och påkostad, samtidigt kanske den inte sticker ut supermycket. Tilltalande är ett bra ord för detta. Det är nog ingen som kommer bli blown away av den, men samtidigt kommer den definitivt att hitta en plats i radio och i spellistor.

Good Lovin’
Artist: Benjamin Ingrosso
Låtskrivare: Benjamin Ingrosso, Louis Schoorl, Matt Pardon, MAG

Väldigt souligt och Bruno Mars :igt av Benjamin Ingrosso. Det som jag gillar med låten är att den har en väldigt laid back och klassisk stil, vilket även för mig att tänka på Stevie Wonder . En skön och funkig synthslinga som löper igenom låten, som verkligen får den att sticka ut en smula.
Känns omedelbart som en stark kandidat att ta sig vidare för veckan måste jag säga.

Det var låtarna för denna vecka.
Skulle jag välja fyra kandidater till toppen så skulle det vara:

Good Lovin’ – Benjamin Ingrosso
A Million Years – Mariette
Hearts Align – Dismissed
I Don’t Give A – Lisa Ajax

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011