Adrijana är en 19-årig sångerska och hiphop-artist med rötterna i Makedonien som vuxit upp i Växjö. Hon har hållit på med musik mer eller mindre i hela hennes liv. Men det var för tre år sedan som hon helhjärtat började satsa på musiken efter att hittat en studio som hon kunde spela in i.

Svensk Pop Apple Music

”Jag har alltid lyssnat på rap sedan jag var ung. Så det har jag alltid haft med mig. Sedan är det ingen svår grej för mig att rappa i och med att jag tycker det är såpass kul.”


Adrijana har redan hunnit släppa singlarna Boi , On top , Kan nt med mig och Nån som mig som samtliga streamats friskt på Spotify. 
Hon skriver sina låtar själv, men får hjälp att producera och hitta ett beat som passar hennes texter.



”För mig kommer inspirationen när som helst. Från när jag är ute och festar eller bara sitter hemma och chillar. Främst är det dock när jag hör beatet till en ny låt. Då får jag upp massa idéer i mitt huvud och det brukar vara jätteenkelt för mig att skriva då. ”



Vilka artister går du själv igång på?

”Jag lyssnar på väldigt blandad musik. Trap och soul. Tory Lanez , Travis Scott , Rihanna . Blandat, men väldigt bra musik. Haha.”

Har du något drömsamarbete?

”Tory Lanez. Om jag fick göra en låt med honom har jag lyckats. Då behöver jag inte göra något mer efter det. Haha.”

Det var för bara någon vecka sedan som Adrijana släppte singeln Nån som mig .


”Jag gjorde låten för ett par månader sedan och har verkligen längtat att få släppa den. Jag ville ha den ute innan Mello så folk kan se att jag jobbat hårt och inte bara dykt upp för tävlingen.”

Vad handlar låten om?

”Den handlar om att vara kär i en person som inte svarat på känslorna. När man sedan väl gått vidare DÅ försöker personen. Då blir man bara trött på det hela. 
Det är inget jag upplevt personligen, utan här försökte jag skriva något som många kunde relatera till. Oftast när jag skriver försöker jag inte vara så specifik, utan mer att folk känner igen sig i det.”



Adrijana är ett av de nya namnen i årets Melodifestival där hon kommer tävla i Göteborg med låten Amare . Att hon har en hiphop-bakgrund gör definitivt att hon sticker ut både i deltävlingen men även i Melodifestivalen som inte kan skryta med att ha varit nedlusad med hiphop-akter, även om de funnits.

”Melodifestivalen var ju en schlagertävling från början, och jag tror många hiphop-akter inte vågat söka in bara för det. Jag tycker det är roligt att man på senare år öppnat upp för annan typ av musik. Nu känns det mer som en tävling för ny musik och nya artister än en show för schlagerälskare.”

Har du följt Melodifestivalen sedan tidigare?

”Jag ser det varje år tillsammans med familjen, så det ska bli jättekul att få vara med själv nu. Många tänker att jag bara kör hop-hop men det är just det som är det roliga att få visa upp en ny sida av mig själv i och med att jag kan göra så mycket mer än bara hip-hop.”

Amare betyder ”älskar” på latin, men Adrijana berättar att det inte är den typiska kärlekslåten denna gång, utan mer kaxig där hon uppmanar tjejen att säga det hon tycker till killen och ta för sig.
Låten är skriven tillsammans med Martin Tjärnberg .

”Det var första gången vi arbetade tillsammans. Jag sa att jag inte ville göra en hiphop låt denna gång utan göra något annat. Han spelade upp ett beat för mig som jag blev kär i. Det bygger på en popmelodi med hiphop-trummor och det kändes nytt.”

När kändes det som den kunde passa i Melodifestivalen?

Det var ganska sent faktiskt. Låten var klar i Augusti och väntade mest på att jag skulle släppa den på min EP. Många som hört den tyckte den kändes som en Mello-låt och tillslut pratade jag med min manager och skivbolaget som tyckte det var en bra idé att skicka in den, så det gjorde vi.”

Hur går det med arbetet på EP:n förresten?

”Egentligen är det mesta klart. Vi ska göra någon låt till, sedan får vi se efter Mello.”

Vad ser du fram emot under Melodifestivalen nu då?

”Att få leva drömmen. Att komma från en liten scen på en fritidsgård till en stor scen i Melodifestivalen. Det är stort för mig. Att få visa folk att jag är mer än bara hiphop och hoppas att folk gillar det.”

Adrijana tävlar i Göteborgsdeltävlingen av Melodifestivalen med låten Amare som hon skrivit tillsammans med Martin Tjärnberg.

Adrijana
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011