Gävleduon The Deer Tracks är tillbaka med albumet Undersvik som nyligen släpptes efter tre års tystnad sedan The Archer Trilogy part 3 . Duon har ofta mixat en ambient atmosfär tillsammans med deras mer elektro-poppiga låtar, men denna gång går de mer eller mindre all in och släpper en för mig väldigt experimentell platta.

DOLBY ATMOS

Ibland låter det som Sigur Ros eller Fever Ray . Det är spännande ljudlandskap och i viss mån stämningsfullt. Men där deras andra släpp hade en viss popådra har detta väldigt lite av den varan. Det är egentligen bara Home som känns tillräckligt kommersiellt av de 10 spåren. Det är mer som Elin Skeppstedt och David Lehnberg valt att helt experimentera med musiken när de låste in sig i den ödelagda skolan i den lilla byn Undersvik i Gästrikland. Det gör att Undersvik blir mer krävande för lyssnaren.
Själv ser jag gärna att musik har har lite mer kommersiell struktur. Det behöver absolut inte vara helt strömlinjeformat eller ens topplistematerial. Men ett mer eller mindre helt album av experimenterande ljudlandskap blir tyvärr gaska påfrestande.

The Deer Tracks
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
4 / 10

Det blir lite för experimentellt och ambient när The Deer Tracks är tillbaka med albumet Undersvik.

  • User Ratings (3 Votes) 9
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011