Premiär: Stereo Explosion – A Better Place (Video)

Premiär i Being Blogged NY Stereo Explosion återuppstod med singeln Now or Forever i början av 2014 och sedan blev det väldigt tyst om bandet som består av Jens Andersson , Martin Axén och Jepson . Bandet hade i sig startat på 90-talet men The Arks framgångar kom lite i vägen och när de sedan lade ner bandet 2011 vaknade Stereo Explosion än en gång till liv.
Nu är det äntligen dags för en ny låt med bandet! A Better Place är en härligt elektrofunkig singel med skön positiv känsla, vars video har premiär här hos Popmuzik.

Det har varit tyst om er ett tag nu – vad har ni pysslat med?

Vi sitter och skriver musik i vår studio hela tiden, dels till våra egna projekt NGHT och Stereo Explosion men även skrivit och producerat tillsammans med andra artister.
Linus Östlunds singel Missionären som släpptes i våras har vi varit med och skrivit och producerat. Vi håller också på att skriva låtar åt utländska artister.
Vi har även släppt två EP´s med vårt projekt Klangmusik som är pianobaserad elektroakustisk ambientmusik.

Ny singel ute ny – berätta om hur ni jobbade fram A Better Place .

Vi hade tidigt en tydlig idè om en refräng och text. Vi ville att det skulle vara lite discosväng så vi jobbade mycket med basen så att det skulle bli bra sväng i låten.
Eftersom temat i låten är ganska mjukt så ville vi bryta av med ett soundmässigt hårdare gitarrsolo.

Vad hoppas ni lyssnaren känner när de hör låten?

Vår vision med låten är att förmedla en positiv och kärleksfull känsla i höstmörkret. Vi hoppas att lyssnaren tar in texten och själv hittar den personen som får den här världen att bli en bättre plats.

Var är ert better place?

Att få vara med nära och kära men också så klart att skapa musik.

Hur kom ni på idén till videon?

Vi ville fånga känslan i texten så då kom vi på att vi skulle be våra vänner och följare på sociala medier att via sin mobiltelefon skicka ett klipp med sig själva tillsammans med någon de tycker gör världen till en bättre plats.
Vi har fått in filmer från runt om i världen som vi klippt ihop till ett upplyftande och kärleksfullt collage om vänskap som passar låten perfekt.
Bildkvaliteten på klippen varierar och det bidrar till autenticiteten i videon och att det är på riktigt.

Favoritlåt eller album som ni diggar extra mycket just nu?

Just nu gillar vi låten Alakazam ! från Justice nya platta.

Vad händer härnäst för er?

Vi väntar på att få in några remixer av låten och dessutom har vi ett gäng nya låtar klara, så nästa singel kommer inte att dröja lika länge.

Stereo Explosion
@Facebook

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys.
Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend