Intervju: Rhys debuterar med Swallow your pride

Idag släpper den 19-åriga sångerskan Rhys debutsingeln Swallow Your Pride . En låt som hon skrivit tillsammans med ingen mindre än Jörgen Elofsson .
Rhys Clarsted Frank föddes i USA, närmare bestämt i Portland Oregon. Hon flyttade sedan till sin mammas hemland Sverige när hon fyllt 10 år.
”Jag förstod svenska när jag var liten, men kunde inte prata. Så när jag kom hit fick jag lära mig.”
Rhys visar inga tecken på brytning när hon pratar. Hade jag inte vetat att hon levt i USA i över halva sitt liv hade jag trott att hon kom från Sverige.
”Jag har jobbat hårt för att inte ha en brytning, men den fanns där kan jag säga,” skrattar hon.

Under sin uppväxt gick Rhys på Kulturama och sedan blev det Viktor Rydeberg Gymnasiet på Jarlapan där hon då gick teaterlinje.
”Jag vill göra både musik och teater, men just nu satsar jag på musiken.”

-Så du kan bli nästa musikalartist för att kombinera?
”Kanske, haha. Jag är i alla fall öppen för det.”

Musikaliskt inspirerades Rhys av väldigt olika musikstilar som yngre. Men hon berättar att hennes största idol är Adele och det var definitivt en upplevelse att ha sett sångerskan under hennes konsert i Stockholm nu i somras.

-Men när kände du att du helhjärtat ville satsa på musiken?

”Det var när jag var i USA för ett par år sedan. Familjen har ett par vänner där kvinnan är jazzsångerska och mannen filmmusikkompositör. Jag fick sjunga för dem medan kvinnan spelade piano och hon tyckte det lät bra. Då fick jag även spela in i deras hemmastudio vilket var fett kul!”

Rhys pappa hade kommit i kontakt med en sångcoach som hon gick hos. Det var där hon fick erbjudandet att spela in en demo för ingen mindre än just Jörgen Elofsson vilket blev början på samarbetet.
”Jag har helt tagen av hennes röst” säger Jörgen. ”Hon fullkomligt lös upp rummet med sin karisma. Jag visste där och då att vi måste jobba tillsammans”.

”Jag kunde absolut inget innan jag träffade honom. Han lärde mig hur man spelar in och hur man skriver låtar. Han har vara sträng men samtidigt snäll. För det är bra att ha någon som verkligen coachar en och inte bara ger en komplimanger. Så det har känts fantastiskt att han velat satsa på mig.”

Första låten med Rhys är den vackra Swallow your pride . En mer avskalad låt som fokuserar på hennes röst och ger en försmak om vem hon är.

-Berätta lite om Swallow your pride .

”Jag skrev den när jag var ledsen och nere innan jag skulle göra slut med min pojkvän. Antingen kan man se den som en låt som handlar om en som varit otrogen och säger förlåt. Men samtidigt känner jag att den handlar om någon som skyller på sig själv. Det är nog upp till åhörarna att bestämma vad den handlar om, vilket jag gillar. Att lyssnaren får tolka hur den vill.”

Swallow your pride följs i början av 2017 upp med Last Dance , som mer ses som den ”riktiga” singeln. Men just nu när vintermörkret sänker sig bådar denna teaser gott.
Lyssna själv:

Rhys
@Facebook

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys.
Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend