Laura Nox har blivit en ny favorit här hos mig efter den suggestiva och samtidigt storslagna debutsingeln Save a Little Love .
Starkt influerad av brittiskt synthpop passar hon som handen i handsken för min personliga smak, så jag kände det var dags att ställa en knippe frågor till den enigmatiska sångerskan från Malmö.

Skicka in din musik

-Om du skulle beskriva ditt sound och dig som artist, vad hade du sagt då?  
Jag skulle beskriva mitt sound som en mix mellan kommersiell melodiös pop och mörk underground-indie. Mina största inspirationskällor är alla brittiska så skulle säga att mitt sound har en touch av det typiskt brittiska också. Som artist är jag kreativ och utåtagerande. Jag gillar när det finns en tanke bakom saker, ett koncept där det visuella är lika viktigt som själva musiken. 

-När kände du att just musik var ditt främsta uttryckssätt? 
Jag har nog alltid vetat att det är musik jag vill syssla med. Enda sedan jag var liten har jag sjungit och skapat på olika sätt. Jag har skrivit mycket, både låttexter och andra typer av texter men eftersom sången alltid varit en sådan central del i mitt liv blev det naturligt att musik blev den självklaraste uttrycksformen.  

-Vilka artister inspirerar dig i ditt musikskapande?
Depeche Mode har alltid varit min absolut största influens men även IAMX och Hurts brukar jag räkna in som stora influenser. Särskilt IAMXs feta underground-sound älskar jag, samt så är de gryyyyymma live.  

-Berätta om bakgrunden till och arbetet med Save a little love .  
Save a Little Love var faktiskt den första låten jag och mina co-writes skrev när vi började snickra på detta projekt. Det var någonting som bara klickade direkt och allt flöt på. Vi hade samma tänk och sådant är otroligt viktigt. Låten skrevs också under tiden då flyktingkrisen var som mest i hetluften och SDs framgångar var ett skrämmande faktur. Rasism är det äckligaste som finns och vi måste alla stå upp mot den i alla forum vi har tillgång till. 

-Snygg video till låten. Hur kom idén till liv?
Jag ville skapa någonting som stärkte låtens budskap och som skakar om och väcker känslor. Dock var det viktigt att undvika att bli för grötigt och att perspektivet inte fick bli fel i form av ”vit-priviligerad-räddar-mindre-lyckligt-lottad-etc” eller för förklarande. Jag vill inte predika några lösningar eller tankesätt, jag vill öppna för dialog och tankar så vi tillsammans kan skapa en öppnare och mer tolerant värld tillsammans. Vi människor är i grunden egoistiska och i osäkra tider tenderar vi att ta till enkla lösningar för att värna om vår egen lycka och trygghet. Därför växer främlingsfientliga krafter snabbt när världen möter kriser, och intelligenta, godhjärtade människor väljer att blunda för sanningen för att det är lättare än att riskera någonting eget för någon annan. 

-Berätta om ett fint konsertminne.  
Det var när jag och min bästa vän stod genomfrusna med vår första kaffe på tre dar, hade fyndat två assnygga jackor i nåt stånd nånstans på festivalområdet och kollade på Deportees i solsken och duggregn. Det var vår första festival och det hade regnat och blåst och varit så sjukt kallt hela jävla tiden. Vi var helt slut efter att ha huttrat oss igenom nätter i tält så denna millisekund av solsken var magisk. Och Deportees var mysiga också. 

-Älskar din stil, att du bygger upp en persona och koncept över dig som artist – hur föddes idén?  
Jag ville skapa ett koncept där det visuella var en lika stor del som själva musiken. Jag gillar tanken på att skapa en helt egen värld, där allt hänger samman liksom. Som en kan dras in i och virvla runt. 

-Vem skulle du vilja göra ett musikaliskt samarbete med och varför?  
Asså, Martin Gore hade ju varit den ultimata drömmen såklart

-Vilka låtar går varma i sin Spotify just nu?
Är helt besatt av Tove Lo s nya album och kortfilmen hon gjort till den. Den är fan genialisk. Varvar typ det albumet med Marina and the Diamonds album Electra Heart . Gillar kombinationen av destruktivitet och färgglad pop, vill dö när jag hör det. Så najs. Har en fas just nu… 

– Vad kan vi vänta oss nu efter Save a Little Love ?  
En fortsatt resa in i Nox-världen. Berusande och storslaget.

Laura Nox
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011