Elin Bergman är äntligen tillbaka med singeln Naked som släpps idag och med det följer hon upp Sunday från i somras.
Den nya låten handlar om spontanitet. Att vara bekväm i sin kropp och lusten att utforska andra, även om bara för en kväll.
”Jag tycker tjejer ska få ta plats och ta för sig. Det är något jag själv strävar efter i mina texter, att vara kaxig och rakt på.”
Låten skrev Elin förra året tillsammans med Erik Sahlén och Victor Rådström , som även producerat låten.
”Då lät den helt annorlunda och hade en annan produktion. Först funderade vi på att pitcha den till någon annan. När jag och Erik sedan satt i studion några månader senare började vi sjunga på Naked över en annan produktion där den passade in perfekt.”

Nordiska Favoriter

Det första man slås av när man ska lyssna på Naked är det snygga omslaget. En vacker kille som ligger naken i en bädd av rosblad likt American Beauty -omslaget.
Naked är ju en närgången låt om sexualitet, så vi kände att vi ville ha mycket hud så folk fattade grejen med låten redan där. Tidigare har jag ju mest använt bilder på mig själv och nu borde de som lyssnat på mina låtar veta hur jag ser ut, haha.
Vi kände att det skulle vara coolt att göra en re-take på American Beauty-omslaget fast då med en snubbe istället. I och med att folk inte förväntar sig att tjejen ska vara den som säger ”tjena, jag vill ha dig, kom hit” utan att det ska vara killens roll.”

Som vanligt måste jag ju fråga vilken musik som artisten gillar just nu och Elin är inget undantag.
”Just nu lyssnar jag väldigt mycket på en kille som heter Anderson .Paak . Han är funk, men ändå hip-hop soul. Hans album är verkligen en av favoriterna i år. Jag är väldigt spridd i musiksmaken och lyssnar sällan bara på en skiva utan mer en låt här med en artist och en där med en annan. Men just av honom har det blivit supermånga låtar som jag tycker är grymma.”

Här kan du lyssna på nya singeln Naked .

Elin Bergman
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011