Premiär i Being Blogged NYIdag är det premiär för videon till debutsingeln Losar Allt med duon Måsen & Klapp här i bloggen!
Jag ställde några frågor till duon som består av en hårdrockstrummis med från Dalarna och en före detta punkgitarrist från Skåne.

Följ på Apple Music

Hur träffades ni, och vad födde idén till ett samarbete?

Måsen : Vi träffades på en fest som en gemensam bekant hade, vi började prata och det visade sig ganska snart att vi gillade samma typ av musik, nästa gång vi sågs var på Anders lantställe, sent på natten åkte gitarren fram och vi började bolla ideér, det var nog där det klickade på riktigt.

En punkgitarrist och en hårdrockstrummis. Vad är er gemensamma nämnare?

Klapp : Vi insåg att vi gillar varandra och har samma musiksmak, nästan. Så vi snackade en massa musik och bytte riff och idéer. Vi har en bra kreativ process med mycket lyssnande och ödmjukhet. Vi bidrar med våra erfarenheter för att varje låtidé ska bli så bra som möjligt. Det blir som en obsession. Vi är båda helt prestigelösa och inte rädda för att köra på och testa nya idéer och infall. Det klickar helt enkelt!

Vilket är respektive persons bästa egenskap när det kommer till det kreativa arbetet i studion?

Klapp : Håkan är gediget musikalisk som bara en hårdrockstrummis kan vara. Han lirar gura och bas och har en helt grymt skön röst och frasering. Dessutom är han en riktigt bra producent.

Måsen : Jag skulle säga att Anders absoluta styrka är glädjen runt själva skaparprocessen, det är kravlöst, smittar av sig och bidrar till att vi har så otroligt kul när vi jobbar tillsammans.

Om ni skulle beskriva Losar Allt med tre ord, vad skulle ni säga då?
Grymt Skön Låt

Hur växte låten fram?

Måsen : Anders hade ett Riff som han spelade upp för mig första gången vi satt och jammade ihop, melodin till versen kom direkt. Vi gjorde inte klart den där och då eftersom vi hade så mycket ideer att visa för varandra! Tog halva natten ungefär. Jag åkte sedan hem och skrev en refräng och satte ihop en skiss i studion som vi sedan tillsammans jobbat vidare på.
A065_C037_0707TR
Hur jobbade ni fram idén till videon?

Klapp : Vi var i Italien en sväng och passade på att filma några scener utan att riktigt ha en färdig idé. Vi hade låten på ett demostadie. Låten handlar om att värdesätta det man har och vad man är beredd att offra för att behålla det. Vi ville ha kontrasten mellan det varma, gyllenbruna Italien och det kalla stålgrå Stockholm. Vi sökte visuella kontraster för att illustrera detta. Vi filmade även sångsekvenserna i studio mot greenscreen i slowmotion för att få fram en seg drömkänsla. Så vi dubblade tempot på låten, satte Måsen på ett löpband och så fick han gå och sjunga i dubbla tempot. Lät som Kalle Anka på steroider. Sedan tog vi ned det till halva hastigheten i redigeringen. Det funkar bra, det blir en sublim känsla av dröm i de delarna av filmen. Sen höll vi på att drunkna när vi gjorde undervattensscenerna där jag låg på botten och höll i en sten med en skakig kamera där Måsen dök förbi, men det funkar.

Kommer vi kunna se er spela live snart?

Måsen : Vi kommer att släppa ett antal låtar nu med ca 6 veckors mellanrum för att etablera Måsen & Klapp, vi kommer sedan att följa upp det med ett antal gig till våren.

Vad händer härnäst, hur ser framtiden för Måsen & Klapp ut?

Klapp : Vi kör på och har massor av idéer som ligger och väntar på att bli bearbetade. Men nu känns det roligt att släppa Losar Allt och videon.

Kolla in videon här:

Måsen & Klapp
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011