Kommer ihåg när jag bodde i USA 1991-92. Vid skolan fanns en skivbutik och på en stor skylt vid vägen räknade de ner till releasen av U2 s nya album Achtung Baby . Vet inte om alla amerikanare som älskade U2s Joshua Tree gick igång lika hårt när soundet blev mer elektroniskt och europeiskt, men jag älskade det. Det var faktiskt Achtung Baby som fick mig att få upp ögonen för den irländska gruppen på riktigt.
När jag ett pat år senare hade organiserat en resa med halva gymnasieklassen till Stockholm för att de på Zooropa -turnen på Stockholm Stadion var det enbart kärlek i luften. Min första riktigt stora konsertupplevelse, och hela den analoga multimedia-grejen som de körde med på scenen blåste mig verkligen av stolen.
För mig var U2 som bäst där och då. Achtung Baby och Zooropa, men även när jag gick tillbaka till Joshua Tree och Rattle Hum för att återupptäcka dem. Fyra plattor som fortfarande är svåra att slå i min värld, i alla fall av U2.
Tänkte att det behövdes en spellista med U2 i bloggen.
Så här har ni en knippe varsamt utvalda låtar med gruppen.

U2
@Facebook

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend