Den grekiske kompositören Vangelis har tillägnat albumet Rosetta till just rymdsonden Rosetta som 2004 skickades ut i rymden för att undersöka kometen 67P/Tjurjumov-Gerasimenko .
Det är en definitivt en fin hyllning för ett rymdprojekt att få ett helt verk gjort efter sig, och vem är mer passande att göra det än just Vangelis?

Albumet är som ett filmlöst soundtrack och fans av Vangelis kommer definitivt att känns igen både stämning och stil i kompositionen. Dock befinner sig Rosetta långt ifrån de musikaliska mästerverk som Vangelis levererat med Blade Runner , 1492 och Chariots of Fire . De starka melodierna och tematiseringen lyser med sin frånvaro och när kompositören annars så mästerligt kan variera mellan det pampiga och vackra blir detta mest en kopia på honom själv och med det inte så engagerande. Oftast är det svårt för ett soundtrack att stå på egna ben, och i detta fall blir det ännu svårare när den filmiska musiken saknar en film. Det kanske bara bevisar att ett soundtrack ska just vara till en film och inte till en händelse.

Vangelis
@Facebook

4 / 10

Stundtals vackert, stundtals pampigt men inte så nyskapande när Vangelis hyllar Rosetta-expeditionen med detta verk.

  • User Ratings (0 Votes) 0

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys.
Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend