Den grekiske kompositören Vangelis har tillägnat albumet Rosetta till just rymdsonden Rosetta som 2004 skickades ut i rymden för att undersöka kometen 67P/Tjurjumov-Gerasimenko .
Det är en definitivt en fin hyllning för ett rymdprojekt att få ett helt verk gjort efter sig, och vem är mer passande att göra det än just Vangelis?

Följ på Apple Music

Albumet är som ett filmlöst soundtrack och fans av Vangelis kommer definitivt att känns igen både stämning och stil i kompositionen. Dock befinner sig Rosetta långt ifrån de musikaliska mästerverk som Vangelis levererat med Blade Runner , 1492 och Chariots of Fire . De starka melodierna och tematiseringen lyser med sin frånvaro och när kompositören annars så mästerligt kan variera mellan det pampiga och vackra blir detta mest en kopia på honom själv och med det inte så engagerande. Oftast är det svårt för ett soundtrack att stå på egna ben, och i detta fall blir det ännu svårare när den filmiska musiken saknar en film. Det kanske bara bevisar att ett soundtrack ska just vara till en film och inte till en händelse.

Vangelis
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
4 / 10

Stundtals vackert, stundtals pampigt men inte så nyskapande när Vangelis hyllar Rosetta-expeditionen med detta verk.

  • User Ratings (0 Votes) 0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011