Hörlurstest
Modell: MDR-1ABT
Tillverkare: Sony
Pris: 2500 kr
Köp: Prisjakt

Svensk Pop Apple Music

Tänka sig att man ska behöva gå igenom en massa mindre bra trådlösa hörlurar innan man tillslut hittar de som mer eller mindre är perfekta. För det är verkligen ett par imponerande hörlurar Sony gjort med MDR-1ABT.
Hörlurarna paras enkelt ihop med datorn eller mobilen via Bluetooth-inställningarna. Vill man köra trådat så finns den möjligheten också.
Ljudet är mycket klart och balanserat. Basen inte är lika påtaglig som i ett par Beats Studio-lurar, men i gengäld är basen fyllig när den behöver vara det. Ett av mina favoritlåtar att testa hörlurar med är Chronologie 1 med Jean Michel Jarre . Dynamiken i den låten är helt magisk, och i ett par bra hörlurar är det en ren upplevelse. Här levererar MDR-1ABT en perfekt känsla i musiken och man verkligen känner hur ljudet fyller upp kåporna och detaljrikedomen i produktionen lyfts fram på ett imponerande vis. Det känns som Jarre spelade in hela skivan med just dessa hörlurar i åtanke. Ni kan dock vara lugna. Hörlurarna gör ett minst lika bra jobb med poplåtar. Baskaggen på Talk me Down med Troye Sivan är fyllig samtidigt som jag hör ljud jag inte hört eller tänkt på med mina vanliga Powerbeats som jag har när jag tränar.

Som vanligt när det gäller hörlurar som täcker hela örat kan det bli varmt och efter en promenad är man ofta fuktig kring öronen. Men det är väl en av de få nackdelar med hörlurarna. Istället sitter de väldigt bekvämt på huvudet och runt öronen. Den lädertäckta bygeln skaver inte eller skapar huvudvärk efter en tids användning vilket är mycket skönt.
Sony har mer eller mindre fyllt luren med imponerande batteritid. Företaget skriver att de ska hålla upp till 30 timmar, och det känns verkligen aldrig som man behöver ladda dem. Mycket imponerande.
Den trådlösa räckvidden på hörlurarna är bra. Jag har min dator i mitten av lägenheten och kan dock inte gå ut i hallen eller stå vid diskbänken i köket utan att det börjar hacka. Men det avståndet är fasligt nära de 10 meter Bluetooth ska klara, samt att det är en vägg mellan så egentligen är det en petitess. Lyssnar jag däremot från mobilen i fickan har jag mer eller mindre aldrig haft problem med att ljudet hackar.
Det går även att svara i mobilen via hörlurarna och styra musiken igenom att trycka och klicka på högra sidopanelen av hörlurarna. Jag har väl inte helt kommit överens med svepen och klicken, utan stoppar mer musiken än skippar.
Ska du slänga ner hörlurarna i väskan viker du bara kåporna så allt blir platt. Faktiskt mer praktiskt i många lägen än att vika ihop lurarna till en boll.

Sony MDR-1ABT är dyra hörlurar. De ligger någonstans mellan 2000 till 2500 hos de mer prispressande återförsäljarna. Men om du vill ha ett par riktigt bra trådlösa lurar som klarar ett par flygresor över atlanten utan att du behöver ladda dem, samt ger ett enastående ljud, så är det istället väldigt prisvärt.
Jag har i alla fall personligen aldrig använt några bättre hörlurar.

Foto: Johan Alexed
Foto: Johan Alexed
Foto: Johan Alexed
Foto: Johan Alexed
Foto: Johan Alexed
Foto: Johan Alexed
Foto: Johan Alexed
Foto: Johan Alexed
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
9.0 / 10
  • Design 8
  • Passform 9
  • Ljud 10
  • Helhetsintryck 9
  • User Ratings (0 Votes) 0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011