Fotbollsspelaren och numera även sångaren Boris René är tillbaka efter att slagit igenom i Melodifestivalen med singeln Put your love on me . Den nya singeln heter Mon Amour och är åter igen skriven tillsammans med Tobias Lundgren och Tim Larsson .
Jag ringde upp Boris för en liten intervju.

Skicka in din musik

Bästa minnet från Melodifestivalen?

Det är så svårt att välja något. Jag skulle vilja säga allt, men när jag fick reda på att jag skulle till andra chansen det var nog det största i och med att jag inte hade förväntat mig det. Att bara få komma dit var häftigt.

Skulle du tänka dig göra om resan?

Om SVT vill ha mig tillbaka har jag nog svårt att tacka nej, haha.

Har du hunnit med någon fotboll under våren, eller har det bara blivit musik nu?

Det har blivit både och faktiskt, men fotbollen har fått tagit en del stryk. Men det visste jag när jag gick in i Melodifestivalen att det skulle krocka lite. Men åter igen, med tanke på hur kul jag hade så är det inget jag ångrar!

Nu kommer ju det svåra att följa upp Put your love on me . Skrev ni Mon Amour samtidigt?

Mon Amour skrevs faktiskt tidigare. Den var med lite i bakgrunden som en singel, och när det gick så bra för Put your love on me så bestämde vi att Mon Amour skulle bli andrasingeln.

Har du gjort fler låtar tillsammans med Tobias och Tim?

Jo, de är mitt skrivteam så vi har flera låtar på gång som vi skrivit ihop.

Om du skulle berätta lite om Mon Amour med egna ord, vad skulle du säga då?

Den är väldigt djup men poppig låt. Den handlar om att om du vill ha en person och bli ihop med den, så behöver man bryta barriärer. Det är inte alltid lätt vara tillsammans med någon och det kan vara olika kulturer eller tro som krockar. Många har bilden att allt bara ska flyta på i ett förhållande, men man behöver lägga ner lite extra kraft och jobba för det. Därför heter låten Mon Amor , för att jag måste fightas för den kärlek jag vill ha helt enkelt.

Du ska vara med i Music of Motown tillsammans med Afro-Dite till hösten läste jag. Berätta, hur kom du med i detta?

Det var strax efter Mello som de hörde av sig och frågade om jag ville göra det. Så fort jag hörde Motown så sade jag ja. Det är ju så souligt och häftigt att få resa tillbaka till den tidsperioden och sjunga den typen av musik. Jag kommer vara gästartist under några av spelningarna.

Vad händer nu under sommaren för dig?

Det blir singeln nu då, sedan ska jag åka runt och spela lite här och var, så det ska bli kul att träffa olika människor. Bland annat Karlskogafesten den 16:e Juli.

Med andra ord, håll utkik efter datum som ni kan träffa Boris under sommaren via hans Facebook .

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011