7 Mycket bra!

Terra går i samma led som Hurula och Solen på debuten Terrarism. Albumet i sin helhet är starkt med en nostalgi som skulle passa som soundtrack till valfri svensk ungdomsfilm, men som också funkar perfekt som soundtracket till sommaren 2016.

  • User Ratings (0 Votes) 0

När Terra släppte sin debutsingel Här Kommer Natten blev jag blown-away. Låten var som en flashback dagen efter en utekväll levererad på 3:32. Den fick mig att vilja festa och känna ångest på samma gång. Men vilka var dom? Jag hade aldrig hört talas om Terra innan. Efter ett tag blev det dock klart att rösten jag hört flera år tidigare i den omåttligt populära låten Flashback av Ram Di Dam tillhör Karl Sundström som också är sångare och medgrundare i Terra. Bytet från Ram Di Dams texter på engelska till Terras svenska kom då Karl Sundström helt enkelt inte kände att låtarna blev så bra som han ville att dom skulle vara. Bytet till svenska blev en nytändning, vilket är tydligt på Terrarism .

Som vanligt när svenska artister byter från engelska till modersmålet blir det direkt ett ärligare och mer personligt uttryck. Oftast finns det inte heller något liknande på svenska, fast i Terras fall kan man inte låta bli att nämna både Solen och Hurula som definitivt spelar i samma liga. Det är riviga rockgitarrer i högt tempo och texter om utekvällar, relationer samt dagen efter med en redig dos ångest – som sig bör när man sjunger om att vara 20 nånting.
Första halvan av albumet håller väldigt jämna steg, med låtar som Svarta Lådan , Exter , Här Kommer Natten och Onda Ögon . Här kommer Karl Sundströms röst till rätta och arrangemangen är popiga och lätta att ta till sig ( 3 av 4 släppta singlar kommer härifrån). Andra halvan av albumet känns mer experimentellt. På Alla Förlorar låter Terra väldigt mycket Hurula, bra är det hur som helst, även om albumet från den här punkten inte blir lika starkt som innan. Genom Stan , som är albumets med avskalade låt, är lite för mycket demo i sin enkelhet och skulle mått bra av några fler instrument och ett lite mer spännande arrangemang för att lyfta helt. Albumet i sin helhet är dock starkt med en nostalgi som skulle passa som soundtrack till valfri svensk ungdomsfilm, men som också funkar perfekt som soundtracket till sommaren 2016.
I slutändan är albumet röjigt, ångestladdat, kul och över lite för snabbt – precis som en bra utekväll på stan.

Bonus: Grymt snyggt omslag.
Bästa låt: Här Kommer Natten (Varför heter inte albumet det?)

Terra
@Facebook

About Author

Comments are closed.

Send this to a friend