Då var det äntligen Maj och vi kan förhoppningsvis stoppa in vinterjackan i garderoben igen.
Det är också dags för redaktionen att lista sina favoritmusik från April. Så, utan att vänta allt för länge, här kommer listan:

Nordiska Favoriter

Aprils bästa enligt Simon:

Tom Redwood – I´ve fallen for you
Från ingenstans kom Tom Redwood och släppte den utmärkta debuten I´ve fallen for you . Den hamnade snabbt top 1 på Hypem. Vi vet inte så mycket om honom mer än att han är svensk, men jag vill lova att vi kommer få höra så mycket mer i framtiden.

Naomi Pilgrim – Sink like a stone
Naomi Pilgrim som senare i vår spelar på Sthlm Music & Arts släppte i mitten av månaden Sink Like a Stone . Ett viktigt budskap om den dömande världen paketerad i en pulserande elektronik skapar en av aprils bästa låtar.

Phoria – Everything Beta
Phoria är en personlig favorit som alltid lyckas att beröra. Everything Beta är inget undantag, otroligt atmosfäriskt som vanligt och med rytmerna i centrum. Har du aldrig lyssnat på Phoria så gör det nu!

Carmody – Skin
Carmody släppte sin EP Skin i slutet av april och från den hämtar vi titelspåret. Lekfullt elektroniskt med en röst av sammet. Mysigt och varmt.

Galantis – No Money
Galantis får avsluta en lite lugnare april men att leverera sommarens dansplåga. Duon har en fantastisk förmåga att leverera positiv energi i form av musik. Fredagsfeeling gånger 1000

Aprils bästa enligt Johan:

The Fooo Conspiracy – Summer Love
Efter att ha bubblat en del, och främst varit duktiga på sociala medier, har äntligen The Fooo Conspiracy fått ett par grymma låtar också. Först ut var My Girl , och nu har de släppt sommarhouseiga singeln Summer Love – producerad av ingen mindre än The Chainspmokers . Doftar monsterhit lång väg.

Sophia Somajo – Sapphire
Underbar The Knife -produktion ligger i grunden för Sophia Somajos senaste singel Sapphire . Mörkt stämningsfull och ändå väldigt poppig. Cirka den bästa kombinationen som finns.

The Ready Set – Swim
Detta har nog varit min mest lyssnade låt under April. Sjukt bra sommarpoplåt som får mig på samma humör som tillexempel Wish U were here med Cody Simpson .

Erik Jonasson – Like a Funeral
Det är sällan som en så vacker låt borrar sig in i hjärtat och får en att helt stannar upp för att lyssna som debutsingeln Like a Funeral med Erik Jonasson. Filmiskt, fängslande och plågsamt vackert. Detta kan bli 2016-års stora genombrott.

Håkan Hellström – Lämna mig inte i det här skicket
Med discostråkar och ABBA -piano släpper Håkan den absolut bästa låten från EPn 1974. Det är nostalgiskt och låten känns redan som en klassiker. Det är väl i och för sig precis så en grym låt ska vara.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011