Rebecka Rydgren är en sångerska på 18 år som debuterade i Februari med singeln Should Have Surrendered under sitt artistnamn RBECKA .
Första gången vi kom i kontakt med Rebecka var i Idol förra året där hon gjorde audition inför juryn. Då, för strax över ett år sedan gick hon tyvärr inte vidare då juryn tyckte hon var bra men kanske inte riktigt redo än.

DOLBY ATMOS

”Ja, jag höll med om att jag inte var det då.” berättar Rebecka när vi ses på hennes hotell när hon är nere i Göteborg för en konsert.

-Hur har du utvecklats under året som gått?

”Nu har jag fått mycket mer studiovana, samt att jag blivit mer självsäker och uppträtt mer.
Även om jag känner mig säker i min sång, så är jag alltid lite rädd att någon inte ska gilla mig. Egentligen spelar det ingen roll, för är det någon som inte gör det kanske det finns någon annan som tycker jag är bra.
Sedan har jag börjat ta sånglektioner för Marie Jakobsson på Ljuvatoner, som bland annat jobbat med Amanda Winberg från Idol. Samt att jag går varannan vecka hos Daniel Borch , så jag jobbar mer med sångteknik nu.”

Rebecka har sjungit mer eller mindre hela livet och började ta sånglektioner när hon gick i trean.
Hon berättar att första gången hon skulle sjunga på sin första lektion var det så läskigt att hon började gråta, så hennes mamma fick sjunga istället. Men efter den gången har hon sjungit utan några som helst problem.

Foto Johan Alexed
Foto Johan Alexed

-Vad har du för idoler?

”Melodifestivalen har ju varit lite av en högtid för mig och jag älskade BWO och främst Martin Rolinski när jag var liten.”

-Då var det kanske pirrigt att sjunga upp för Alexander Bard?

”Ja lite. Fast mer för att han har så starka åsikter. När jag var liten var det ju bara Martin som jag såg i bandet. Haha.
Sedan gillar jag Loreen och tycker om hennes unika stil. Men nu är min absoluta favorit Florence Welch från Florence and the Machine .”

Rebecka har idag ett samarbete med Young Music Sweden där Ditte Lindbom skriver och producerar hennes låtar. Rebecka berättar att hon dock varit med och tyckt till om vilken riktning låtarna ska ta.
Idag släpper hon då singeln nummer två, Be the one heter den.
En något mer poppig singel mot debuten, och lite Molly Sandén :ig i stil och uttryck.

Foto: Johan Alexed
Foto: Johan Alexed

-Var ser du dig själv om tre år?

”Då vill jag ha släppt ett album jag skrivit själv samt komma ut och spela mer. Sedan ska jag skaffa mig en fanabse av massa Rbeckers, haha.”

-Kan du tänka dig vara med i Melodifestivalen?

”Absolut. Det är ju en bra plattform och man når ju ut till många människor.”

Under sommaren kommer ni kunna se och höra RBECKA på en del spelningar i landet, samt att hon tillsammans med en gitarrist regelbundet kommer spela på en av restaurangerna på Utö.

RBECKA
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011