Intervju: Oxen släpper sin debut EP

Oxen - Only Forever

Ett av Sveriges just nu bästa band är Oxen och här kan du lyssna på deras sprillans nya självbetitlade debut EP. Jag trillade nästan av stolen när jag hörde deras debutsingel Only Forever tidigare i år och sedan dess har vi även fått lyssna till singeln Luck som också finns med på EP:n. Nu när vi får lyssna till de två nya låtarna Bad Thoughts och Sweatshirt kan jag bara konstatera att de fortsätter att hålla en jämn kvalité, som dessutom är väldigt hög. Imponerande!

Oxen som ursprungligen kommer från Hedemora består av medlemmarna Erik Hases , Stefan Söderqvist och Dennis Filatov .

Jag ringde upp Erik i bandet för en intervju som du kan läsa här!

Ni släpper äntligen er debut EP, hur känns det!?

Det känns jävligt skönt! Vi är väldigt nöjda med slutresultatet så det ska bli kul att se vad som händer.

Berätta om EP:n!

Det är egoistiska kärlekslåtar som speglar händelser i vardagen. Det skulle vara kul att skriva låtar med andra budskap någon gång men det blir alltid om kärlek ändå till slut.

EP:n spelades in i slutet av hösten.

Vad har ni för planer framöver?

Vi har en hel del grejer på gång och det kommer att bli en del spelningar. Kanske blir det mer utomlands eftersom intresset har varit lite större där.

Vi kommer att fortsätta skriva låtar i sommar och vi har en ganska stor sångbank. Vi kommer definitivt släppa mer musik under året.

Det känns ju som att det går bättre för er utomlands än i Sverige.

Ja vi har väl lite medvetet satsat mot utlandet och det har gått bäst i England och USA. Sverige känns lite stelt ibland, som att någon person med ”cred” måste säga att det är bra innan resten vågar tycka något.

Jag såg att ni har flest lyssnare på Manhattan när jag kollade er Spotify.

Just nu tror jag att det är Rio de Janeiro för att vi kom in på någon brasiliansk spellista men annars brukar det vara Manhattan.

Följ Oxen på facebook för att få all info om vad som är på gång

Lyssna! Lyssna! Lyssna!

Oxen @
Facebook

About Author

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre.
Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon. Här kan du
skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend