Alla heter inte Glenn i Göteborg, men den här killen gör det! Och som han gör skäl för namnet. Precis som de gamla Glennarna i Blåvitt som ägde på plan kommer Glenn Udéhn att äga alla scener han står på i framtiden. Denna Göteborgsartist känns mer Göteborg än staden själv och det ligger något genuint och ärligt i hans uttryck. Musik blir inte mer äkta än så här.

Favoriter Apple Music

Idag släpper Glenn ÄNTLIGEN sin nya singel Början på slutet och den som väntar på något gott väntar aldrig för länge som man brukar säga. Jag träffade honom på Bengans Fik i förra veckan för att höra om nya singeln och vad han har på gång nu och framöver.

Läs intervjun här!

Du har blivit signad!

Ah, shit! Jag har inte riktigt landat i det ännu.

Har det varit en lång process?

Det har varit jag och Abbe från Wahlqvist Management som jobbat ihop under året och det har varit både större och mindre bolag som varit intresserade. Men det var Sony som jag hoppades mest på så det var kul att det blev dem till slut. De har kontor i Göteborg, ute på Hisingen så just därför är det extra kul. Det är Docks-labeln som ska vara lite mer popinriktad. Docks Music -labeln är ganska ny om jag förstått det rätt vilket är spännande på ett så stort bolag.

Jag spelade in några nya låtar med samma producent ( Tom Larsson , TL Recordings ) igen i början på året, två låtar. Det var egentligen att göra ett försök för att se om något bolag nappar. Det fanns intresse i februari mars nånstans, men allt blev klart förra veckan med Docks Music / Sony Music.

Det vi pratade lite om innan var att det kanske skulle bli en låt och sedan brukar man se hur det går och det kanske är det vanligaste. Nu är det bestämt att Docks ska ge ut de nästa 10 låtarna. Sen vet vi inte om det blir singlar, EP eller album. Att det blev så mycket är väldigt bra för självförtroendet. Det blir på något sätt att man får det på papper att man gör något bra, det är en egoboost.

Vad händer nu?

Jag släpper singel den 27 maj och låten heter Början På Slutet. Hoppas att den kommer gå bra under sommaren och att den tar fart. Får sitta hemma själv och trycka på repeat haha! Jag har låtar klara för att börja snickras på, jag har texter och melodier – det är arrangemangen som ska göras klart.

Sen är det kul att se hur det går när man haft kontroll över allt och sedan släpper på det lite grann. Men det är väl lite det också som är bra med skivbolag eftersom det är så mycket att dra i själv annars. Sen har jag Abbe också. Vi har jobbat ihop sedan förra sommaren och det är skönt att kunna ha någon att bolla med och ha någon som jag litar på och som litar på mig.

Berätta om nya singeln Början på slutet.

Det som var kul när vi spelade in den är att vi har lagt alla grunder live för att det inte ska bli söndermixat i studion. Det låter oftast bäst när man lägger allt på samma gång.

Jag hade väl någon slags tanke om en stad som är i förändring. Lite vad man ser och så där. Kanske förändring som inte är till det bättre. Man ser början på ett slut som man inte vill se.

Vemod. Just när man känner att man inte är framme men det är redan slut. Det kan ha med kärlek att göra, att man inte passar in eller förlorade vänner. Det händer ju hela tiden. Men hoppet finns där hela tiden, även i låten.

Man kan tolka delar av låten på olika sätt och för någon annan betyder den kanske något annat. Det är det som är det fina med musiktexter.

Hoppas att du får ge ut ett album på vinyl nu då.

Ja exakt. Det har alltid varit tanken att nästa ska vara på vinyl. Jag har tänkt att trycka upp några från första skivan också, det är kul att ha hemma själv också. Det var det som var tanken med första skivan att jag tryckte upp på CD själv för att kunna säga att jag gjort den här grejen. Man kan ta på den liksom.

Men du sålde väl din CD här inne på Bengans?

Ja, jag var faktiskt inne och kikade innan och de hade en skiva kvar så det är bra.

Då får du fylla på lagret snart.

Ja precis.

Kan du berätta om det fina omslaget till singeln?

Jag tycker om att rita, även om det blir blandade resultat. Men jag har en skissbok hemma som jag ritar lite i och började på ett omslag till singeln en kväll. Tyckte det var fint med alla pandor som ram och en så kallad ”indie-panda” i mitten. Det speglar låten på ett sätt.

Du ska spela på Sticky Fingers den tredje juni.

Ja, det är Håkan -helgen. Det är väl lite drömgrejen, att få spela någon annans låtar utan att bli dömd. Nu är det ju sagt att det ska vara Håkan-tema. Det blir blandat. Jag kommer köra ett akustiskt set först på uteserveringen. Sen kör jag inne lite senare på kvällen med bandet.

På söndagen spelar jag i Halmstad och promotar min nya singel där, sen så ska jag själv gå och kolla på Håkan på lördag.

Du vill vara kvar i Göteborg, inga planer på att flytta till Stockholm?

Jag var i Stockholm i helgen.

Det räckte?

Haha, ah det gjorde det faktiskt, även ifall det är en fin stad med mycket fin musik, så finns det mycket fin musik här med.

Lyssna här!

Glenn Udéhn @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011