Jag liksom många andra, blev ju helt till mig av singeln Just Wanna Belong med producentduon Favorite Child som släpptes i slutet av Mars på SoundCloud.
Låten framfördes av POPMUZIK-favoriten Erik Rapp och bakom producentduon hittar vi Alx Go och Kim W . Två inte helt okända namn inom svensk popmusik. De har bland annat jobbat med artister som Tove Lo , Icona Pop och Erik Hassle . Kim ligger tillexempel bakom produktionen på min favorit-Hasslelåt Isn’t it obvious och Alx skrev bland annat Out of Mind med Tove Lo.
”Först ville jag göra Out of Mind till en duett. Sedan visade det sig att Tove gjorde låten så bra själv, och för att undvika förvirring skruvade vi ned min röst undan för undan.”

DOLBY ATMOS

Jag kopplade upp mig med Alx och Kim via Skype och vi sitter i varsin stad och samtalar om musik och musikbranschen i allmänhet och Favorite Child i synnerhet.
De två har jobbat tillsammans i perioder under de senaste 13 åren, och skrivit för och producerat andra artister.
”Vi har utvecklat en förståelse för varandra och främst en tillit. Sedan har vi gjort så mycket tillsammans att det bara sitter.” berättar Alx.

Projektet startade med Just Wanna Belong . Kim och Alx ville göra något eget, som inte var skriven eller anpassad efter en person, utan mer gjord utefter dem själva. Att inte behöva tänka på om låten funkar på en viss radiokanal eller i ett visst sammanhang, utan istället helt gå på intuition och göra bra låtar helt enkelt.
”Det var lite avsaknaden att göra något eget som ledde till detta. Gillar folk det är det bra och gör de inte det så fine. Men vi har gjort något vi är stolta över, och det var väl precis det vi behövde få göra.” berättar Kim.
Med låten hittade de även plattformen för projektet – att få göra lite funkigare och hårdare pop.
På frågan om varför det blev just Erik Rapp som sjunger på låten svarar Alx:
”Jag hade blivit tillfrågad att jobba med honom och en bra första grej att göra är att bara testa sjunga in en låt istället för att ge sig i kast med att skriva en helt ny.”
”Han var ju perfekt för låten också. Han sjöng och det satt.” flikar Kim in.
”Vi märkte att det blev en otrolig boost om man får med rätt sångare eller sångerska. Det fördubblar kvalitén på något vis. Så det blev lite av mottot för hela projektet: att hitta sångaren som gör låten och drar den ännu högre.”
”I och med att Alx sjunger på många demos och han sjunger väldigt bra, när någon sedan gör låten ännu bättre märker man ju att något magiskt händer.”

Favorite Child jobbar just nu på att hitta nya röster till andra låtar. De har testat en del som skapat den där magin i studion, så fler låtar med duon kommer att dyka upp vad tiden lider.
Men de påpekar också att allt gått väldigt fort för dem. Det tog inte lång tid att få en SoundCloud-hit med singeln, så just nu behöver de också hitta fortsättningen på projektet. 

Själv hittade jag även remixen på I Heart Sharks låt Hey Kid som de gjort under Favorite Child-namnet.
”Jag personligen diggar I Heart Sharks väldigt mycket, så för mig kändes det naturligt att remixa låten.” berättar Kim. ”Men det kommer inte bli så att vi säger ja till att göra remixar bara för att göra remixar.”
”Det får bli i den mån man kan addera något” säger Alx.

-Har ni gjort några fler?

”Nej det har vi inte, men kommer någon och frågar och det känns som en rolig grej kör vi.” svarar Kim.

Vad framtiden har att erbjuda för bandet är svårt att säga än så länge. Singeln skulle ha släppts i April, men blev framflyttad på obestämd tid. Som sagt, allt gick fort med Just Wanna Belong och intresset för duon blev stor från ruta ett, så det gäller att lägga ut planen på rätt sätt.
Men vi kommer rapportera så fort något nytt händer med Favorite Child. För så här bra popmusik måste man ju följa varje litet steg av.

Favorite Child
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011