Premiär: Otheas – Viva Life

Premiär: Otheas - Viva Life

Premiär i Being Blogged NY Otheas släpper idag nya singeln Viva Life och vi har fått äran att premiärspela!
Bandet som spelar pop med reaggeinfluenser kommer ursprungligen från Skara, Lidköping och Skövde men är nu utspridda över landet. I somras vann de P3 Osignat fyra veckor i rad med låten Alla dom himlar som nu blivit spelad över 1,5 miljoner gånger på Spotify. Inte illa. Nästa år släpper de en EP och inför detta har de skickat iväg ett par av bandmedlemmarna på en inspirationsresa till Costa Rica.

Susanna ringde upp Simon Lundh i bandet för en liten intervju som du kan läsa här!

Berätta om nya singeln!

Låten heter Viva Life och är en mer popig, glad och radioinriktad låt men som ändå har Otheas-soundet. Budskapet är att man ska ha gjort något vettigt, sedan vad det är spelar ingen roll, bara man gör sin grej. Viva Life är en nerkortad historia av hur ett liv utan paragrafer och principer kan gå till, en kort beskrivning av en självupplevd saga om att inte passa in och att njuta av det och dess fördelar.

Vi har lagt ner mycket krut på den här låten och egentligen skulle vi släppt en EP nu till det nya året men den kommer att komma senare. När vi hade ett gig i Stockholm i somras hade vi inbrott i en bil där vi hade alla våra grejer och de snodde instrument och datorer. Det var väldigt tråkigt. Vi hade också tänkt att släppa en singel i september redan men vi kom tillbaka på banan igen och skrev den här låten. Vi är väldigt nöjda och vill visa upp den för alla. Det känns som att det blir en fin kontrast till vintermörkret.

Jag har förstått att ni jobbar för fullt på olika sätt med er nya singel. Berätta lite vad ni har för er.

Vi har kört en intensiv kampanj och det kommer att hända en del roligt på vår Instagram och Facebook. Vi har startat samarbeten med både mindre och större företag och vi har en kille i Köpenhamn som vi jobbar med, han är en av de mest framgångsrika konstnärerna där just nu. Vi har spelat in en musikvideo med honom vilket var skitkul, en väldigt speciell upplevelse. Vi har också ett avtal med ett mediebolag som fixar alla våra pressbilder och bandet har fått sponsring av ett företag som heter GrannArt som sysslar med smycken och konstverk. De ska sponsra oss med scenkläder och smycken som är gjorda av återvunna skateboards och surfbrädor. Det är ett väldigt coolt koncept.

Så vi jobbar stenhårt! Även ifall vi har jobb vid sidan av så är det musiken vi brinner för.

Varför blev det reaggepop?

Bandet startades 2011 av Oskar och Theo och därifrån kommer även bandnamnet. I början var väl inte tanken att de skulle spela reaggepop men det blev så och det visade sig vara ett bra koncept. De fick massa spelningar och då har vi andra trillat in i bandet. Vi får konstant frågor om livespelningar på etablerade ställen runt om i Sverige. Vi var ute på turné i somras och spelade inför stor publik, det känns verkligen som att vi har medvind.

Vad händer under 2016?

De kommande planerna nu är att få ut nya singeln som vi tror väldigt mycket på. Vi har lagt mycket krut på att marknadsföra den och ska vara med i både P3 och P4 och kommer att göra ett flertal intervjuer. Vi ska skriva musik under vintern och våren, när sommaren kommer är vi fullbokade med spelningar så då hinner vi inte skriva något.
Vi kommer att spela in vår EP som vi släpper senare i år, den kommer att innehålla 5-6 låtar. Sen rullar det väl på med spelningar och mycket beror ju på hur det går för singeln och så. Vi ser väldigt mycket fram emot det kommande året och hoppas att folk kommer att tycka om den nya singeln!

Lyssna på Viva Life här!

Premiär: Otheas - Viva Life2
Otheas @
Facebook

About Author

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre.
Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon. Här kan du
skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend