En intervju med Olle Grafström

Idag släpper Olle Grafström låten Jag kan inte stoppa vintern , vilken är den första singeln från hans soloprojekt. När han inte kör solo så är han bland annat en av medlemmarna i Tjuvjakt men jämfört med dem så tar nu Olle ett steg mot det poppigare hållet. Låten är en av höstens skönaste och jag blir väldans nyfiken på hans kommande album.

Den senaste tiden har jag gått och funderat på hur jag ska göra för att mentalt mota bort vintern. Tidigare år har mina försök misslyckats naturligtvis. När denna låt damp ner i mailboxen så kunde i alla fall inte jag bli annat än glad av den trots att den samtidigt har en lite allvarligare ton. Det kändes som att det var precis den låten jag letade efter precis just nu, det är alltid roligt när det händer. Så den fick mig att bli ännu mer taggad på att visa att det faktiskt går att lura vintern och hålla humöret på topp ända fram till våren.

Susanna ringde upp Olle för en intervju och du kan läsa den här:

Hej Olle! Vad har du för dig just nu?

Jag sitter och kolllar ”LetsPlay”s på YouTube sedan ska jag gå på Movits! releasefest. Jag har jobbat lite med Zacke tidigare så jag ska dit och dricka nån öl. Det blir kul!

Berätta lite om dig själv?

Jag heter Olle och gör hiphopmusik med Tjuvjakt. De låtar jag skrivit tidigare som blivit mina favoriter och som inte har passat in där, de har jag sparat till mig själv. Jag har samlat på mig låtar under tre års tid och det kommer att bli ett album.

Du släpper din första singel Jag kan inte stoppa vintern. Berätta lite om den.

Jag hade ett rockband när jag gick på gymnasiet och jag hade en låt då som hette samma sak fast på engelska. Den skrevs om en tjejpolare som skulle flytta, att jag inte kunde göra något för att hindra det. Sedan gillade jag låtkonceptet när jag började göra plattan. Plus att jag hatar vintern över allt annat. Jag kommer att försöka vara borta så mycket som möjligt. Du kan fråga alla jag känner, alla vet att jag hatar vintern.

Hur känns det nu då när den står för dörren?

Jag och producenten från Tjuvjakt drar till Sydkorea i november och ska skriva musik och spela in musikvideos så jag ska nog klara mig. Jag ska försöka vara borta så mycket som möjligt. Vi kommer att skriva låtar till koreanska artister och det ska blir väldigt roligt. Det är en helt annan scen där och de är milakliv från oss, det är inte alls samma struktur på låtarna.

Berätta lite om det kommande albumet och när vi kan förvänta oss att det släpps.

Jag gillar inte att sätta deadlines, kanske ändrar jag mig och lägger till några låtar som jag inte tänkt från början. Jag hade tänkt att släppa albumet 2013 först, vi får se om det blir 2016 men jag kan nästan lova det. Jag gillar när det både är deppigt och glatt, tycker att det är bra med en blandning. Sådan är plattan.

Jag har själv tänkt att jag mentalt ska stoppa vintern i år, tror du att jag kommer misslyckas?

Ja, alltså jag vill inte sänka dina förväntningar… Jag har också försökt att gå in med den inställningen men jag tror nog att det är mer mörkret än kylan. Varför kan vi inte bara lyfta upp Sverige och droppa det lite närmare ekvatorn.

Haha! Ah det skulle varit något det. Du ska iväg på en resa, har du några tips till oss som är kvar om hur vi ska göra för att överleva vintern?

Jag testade att köpa sollampor förra året och hade på dem hela tiden. Bästa tipset är att inte sova för länge utan gå upp så att man inte sover bort ljuset hela vintern.

Eller lyssna på din låt kanske?

Haha, precis. Jag kan inte garantera att det blir mer sommar men du blir nog gladare i alla fall.

Missa inte en av höstens skönaste låtar.

Olle Grafström @
Facebook

About Author

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend