Det är ändå otroligt.
Efter en pissig sommar då vi mest haft mulet och blåsigt trycker det varma vädret in sig över Göteborg lagom till Way Out West-veckan. När vi nu står framför Flamingo-scenen i Slottsskogen är det högsommar som om det inte varit något annat hela säsongen.
Det är här Stuart Murdoch och de andra i musikkollektivet Belle & Sebastian bjuder upp till dans och handklapp till gruppens fyndiga låtar och svarta texter.
Sist gång jag såg B&S var på Popaganda för några år sedan, och ärligt var jag väl inte helt lycklig av den konserten. Jag älskar bandet mer eller mindre villkorslöst, men det var en ganska blek konsert som tyvärr var en besvikelse.
Nu är situationen lite annorlunda dock.
Bandet verkar hitta en ny gnista med nya albumet Girls in Peacetime Want to Dance . Ett album som kändes klassiskt Belle & Sebastian, men samtidigt var lite mer popigt, elektroniskt och dansant.
Stuart är väldigt pratglad med oss på scenen och han vräker ur sig smått fyndiga tal mellan låtarna, och hyllar Göteborg som en fin kollektivtrafikstad tack vare våra spårvagnar, och visar upp Belle & Sebastians logga som går i samma blåvita stil som ett känt fotbollslag eller stadsvapnet.
Låtvalen är en bra mix bland gammalt och nytt – faktiskt väldigt mycket från Tigermilk -eran, vilket jag personligen uppskattar. Vi får bland annat en fin version av Dogs on Wheeles samt en lysande Electronic Renaissance tillsammans med en härlik kavalkad av Commodore 64-spel på den stora skärmen i bakgrunden (som de lånat av Pet Shop Boys enligt sångaren).
Innan kvällen är slut har det blivit spontandans av delar av publiken uppe på scenen vilket är underhållande.
Så jag måste nog säga att Belle & Sebastian återfick mitt förtroende efter denna konserten. Det blev en underbar start på Way Out West och nu kan jag pricka av ”en bra Belle & Sebastian-konster” på min lista.

Foto: Carl Björklund
Foto: Carl Björklund

Foto: Carl Björklund
Foto: Carl Björklund

Popmuzik Podcast

[wpbanners id=”5″]

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011