När många DJs verkar tro att musik handlar om dem. Att de är anledningen till att folket är där och att deras utseende och attityd på scenen är det viktigaste, visar ikväll två tredjedelar av Above & Beyond att allt handlar om musiken och enbart om musiken.
Under 75 minuter låter en finne och en britt ta oss med på en enda långt lyckorus av trancetoner. De som personer är inte det viktiga. De behöver inte ropa ”Bråvalla! Vi älskar er!” med jämna mellanrum. Vi vet att de de älskar oss. Det märker vi på musiken. Speciellt när de i inledningen kör Faithless mästerliga Salva Mea , som är en av världens bästa låtar.
När de kommunicerar med oss gör de det me hjälp av text på skärmen bakom dem. Där skriver de meddelande som ”Vem vet, du kanske hittar din framtida fru/man här på Bravalla” eller ”Här kommer en ny låt från Anjuna”. Enkelt och väldigt effektfullt.
Framförallt vet de att de inte behöver dränka låtarna i bas för att göra en tung och bra spelning. Allt är väl avvägt och vi kan fokusera på att dansa och njuta i första hand.
Tyvärr är dock inte publiken lika inne på trance som stekarhouse, och vi blir en liten med älskvärd skara som är kvar framför scenen. Det är synd. För det är just den musik Above & Beyond står för som känns äkta och på riktigt när det kommer till klubbmusik.
Jag är i alla fall övertygad om att jag redan första kvällen haft Bråvallas absoluta konsertupplevelse. Jag behöver inte ha någon bekräftelsesökande person på scenen som vill att vi ska fokusera på just hen. Här kan jag bara blunda och låta musiken ta mig dit jag vill.
Above & Beyond 893

DOLBY ATMOS

Above & Beyond @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011