Skaburbian Collective – Harmony (Recension)

Lyssna på Skaburbian Collectives nya album Harmony

80% Mycket Bra

Ett spännande album från bandet med det schyssta soundet. Kanske kommer de nu att på allvar slå igenom i Sverige och utomlands. En skiva som kräver min uppmärksamhet, och det gillar jag.

  • User Ratings (0 Votes) 0 %

Skaburbian Collective - Harmony

Skaburbian Collective släpper idag sitt fjärde album Harmony . Inför arbetet med skivan har gruppen tagit hjälp av produktionsbolaget BD Pop och producenten Patrik ”Patso” Heikinpieti . När jag intervjuade Johan Tieva så berättade han att samarbetet med Patrik gett den nya skivan ett mer elektroniskt och snyggare sound och att han haft en stor inverkan på slutresultatet.

Luleåbandet som bildades 2003, hittade hem i reggaesoundet och är nu ett av Sveriges största undergroundband med en världsomspännande fanbase.

Harmony är kanske skivan som får bandet att slå igenom på bredare front både i Sverige och utomlands. Får erkänna att jag missat gruppen tidigare, men de är ju hur bra som helst, så är glad över att ha hittat ett nytt grymt band att lyssna på. Jag tycker att det är härligt att de kör sin egna grej fullt ut utan att de bryr sig om i fall de passar i något fack eller inte. Det är tråkigt med fack och kul med band som sticker ut och inte låter som alla andra. De har ett riktigt schysst sound.

Skivan får mig stundtals att längta till våren och sommaren men spåren värmer gott även nu på vintern. Spåret The Reason som de tidigare släppt som singel är en vacker låt som sätter sig vid första lyssningen. För mig så var det denna låt som fick mig att fastna och att vilja höra mer. Jag blev lite nyfiken på det sista spåret Offside och hoppade dit nästan direkt. Och där blev jag fast och kunde inte sluta lyssna. Sångarens helt fantastiska röst i kombination med stråkarna och pianot griper tag i mig och vill inte släppa taget. Helt fantastisk låt. Titelspåret Harmony är ett riktigt fint spår och låten Who Am I to Be har ett riktigt härligt sväng i sig.

Hur kommer gamla fans att ta emot skivan? Ingen aning, men här kommer i alla fall ett nytt fan och jag kommer nog inte vara ensam om det. Jag blir jätteglad av denna skiva och kommer att lyssna mycket på den den närmsta tiden. Albumet kräver mycket uppmärksamhet när jag lyssnar och det gillar jag.

Och eftersom skivan släpps idag så betyder det också att bandets klädkollektion ligger ute till försäljning, så kika in på deras hemsida och kolla in den.

Här kan du lyssna på Harmony

Skaburbian Collective @
Facebook

About Author

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre.
Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon. Här kan du
skicka e-post till mig.

1 kommentar

  1. Oerhört musikaliska. Själv anser jag att inte detta album är deras bästa men The reason, är enligt egen åsikt deras bästa låt någonsin.

    Spelade upp deras album för diverse lokalbor i Jamaica och de häpnades. Säger en del! 🙂

Send this to a friend