Simon Emanuel berättar om Mångalen

Simon Emanuel 294
Idag släpper en av Sveriges främsta rappare, Simon Emanuel , sin nya singel Mångalen , som han framför tillsammans med Anso Lundins alias Min Stora Sorg . 
För produktionen står inga mindre än Tobias Jimson och Michel Flygare, eller Astma och Rocwell som de kallas, från NONONO .
Singeln är tagen från hans kommande album Le För Kameran , som bland annat även innehåller den lysande singeln Ta en bild / Lotus , som släpptes i September.

-Vad inspirerade dig att skriva Mångalen? 

En massa lösryckta minnen av kvällar i Stockholm. 
Sedan inspirerade musiken definitivt låten. 
Det roliga är att den första versionen av Mångalen var en lugn och nästan balladig låt som jag hade påbörjat för något år sedan. När jag hörde Astma och  Michel Rocwells produktion i somras, slog det mig snabbt att jag skulle göra en ny variant. Det var en sån jävla instant pryl när det där pianot gick igång i deras högtalare.

-Hur kom det sig att du valde göra låten som en duett?

Vi kände redan från början att vi behövde en stark röst på hooken, att vi behövde ett till perspektiv till den lilla storyn i låten.

-Varför blev det just Anso den perfekta duettpartnen?  

Anso är allmänt grym och vi har jobbat mycket det senaste halvåret. 
Hon medverkar på 3 spår på mitt album som släpps i slutet av november och vi har nog 3-4 andra påbörjade låtar som vi ännu ej har slutfört. De andra grejerna är tyngre och mörkare så det kändes bara rätt att flippa och göra den här euforiska, energiska prylen ihop. Dom som följer mig och Anso kanske inte hade väntat sig en låt i stil med denna som första smakprov på vårt samarbete, vilket känns kul!

-Om låten vore ett soundtrack till en film, vilken film hade det varit?

Kanske Lost In Translation , när Bill Murray snurrar runt i Tokyo och sjunger karaoke.


Simon @
Facebook

Foto: John Artur

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys.
Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend