Egentligen finns ingen mer passande vecka för Hampus Carlsson att följa upp sin singel Sommarplågor från i fjol med att släppa Stjärnstoft och Damm just under Prideveckan.
För Pride är just allt det som mer eller mindre är kärnan i Hampus Carlsson och hans musik.
Att få vara sig själv, älska vem man vill och inte behöva bry sig om andras åsikter.
Det är ett så enkelt och självklart budskap, men så otroligt svårt att få utöva.
Hampus vet.
”Jag har ofta behövt stå upp för att få vara den personen jag är.
Framförallt när jag var lite yngre i och med att jag inte var den där typiska ”normkillen”.
Jag har alltid fått slåss för att ha på mig regnbågsfärger och tycka det jag vill.
Hemma i Halmstad var det alltid någon som hotade eller ville slå ner en när man var ute på stan eller festade.
För mig står Prideflaggan för att alla har rätt att vara sig själva och älska den man vill, så jag har stort engagemang i de känslorna.”
När den nu 23-årige Hampus berättar tillbaka på tonåren, när han ansågs vara konstig och inte passade in, målar han ändå upp en otroligt stark bild av sig själv.
För även om det var många som inte tyckte om honom för att han bara ville vara sig själv, gjorde deras hat honom starkare.
”Många gömmer sig och försöker vara som alla andra, medan mitt självförsvar var att istället vara mig själv tills jag spricker.”

Skicka in din musik

Det har gjort att Hampus alltid vågat vara sig själv.
Färgstark som en stor regnbåge i en annars svartvit värld syns han klart och tydligt, på stan eller på scenen när han spelar live.
Ett av de mest talande bilderna är från studentbalen, där hans vänner är klädda i snart kostym och Hampus lyser upp allas tillvaro med sin knallgula kostym. Något som får honom att kännas än mer självsäker och alla andra lite mer vardagliga.

Men som sagt, idag är det premiär för Hampus nya singel Stjärnstoft och Damm med tillhörande video.
Låten om minnena och känslorna i ett förhållande som blivit just stjärnstoft och damm är en riktigt skön poplåt med extra allt. Här finns synthar, beats, blås och kör samt Hampus målande text.
Det är stor pop som blandar glädje med sorg precis som många av låtarna Hampus egna idoler Kent och Håkan Hellström levererar.
Men det är videon som gör att låten sticker ut än mer.
Videon är vackert filmat av Albin Sjödin och regisserat av Hampus själv. 
I den blandas en glad och färgstark fest nere vi stansen på Tylösand, med Hampus och hans pojkvän i sängen där de skrattar, älskar och faller isär från varandra.
Så precis som låten balanserar även videon mellan eufori och melankoli på ett vansinnigt effektivt sätt.
Med andra ord är det inte bara Hampus mod att vara den han vill vara som gör att låten passar fint under Pride, även videon ger ett starkt intryck.



Hampus @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011