Ja, jag vet att det egentligen är omöjligt.
Men målet var att samla 100 låtar (där artisten / gruppen bara fick vara med på en egen låt – men om hen är featuring på en så funkar det) från 90-talet som starkt är förknippade med det årtiondet för mig.
Det betyder inte att det måste vara de mest kända låtarna, eller de typiska 90-tals artisterna (Oasis är tillexempel inte med, för jag har aldrig brytt mig så mycket om dem). Utan här är de låtar som formade mitt 90-tal på gott och ont, och att de framförallt finns på Spotify.
90-talet var ändå perioden jag mer och mer började lyssna på musik. Det var även perioden jag jobbade i skivaffär och hittade mycket där, samt började gå ut och dansa. Det var perioden jag fick upp ögonen för mer dansant musik och där remixar började bli stort för mig.
Med andra ord, perioden som satte grunden för det enorma musikintresse jag har idag.
Jag har ändå försökt sortera musiken lite i en genreresa, som börjar med britpop som går över till pop, ethno (som var galet stort under perioden) för att tillslut övergå i lite klubbigare och tyngre dans.
Jag hoppas ni ska gilla mitt 90-tal lika mycket som jag gjord.
-Och har du lust så tycker jag du gör en egen spellista med dina 100 bästa låtar från 90-talet och länkar till i kommentarerna!


Gillar du denna spellista ska du självklart också kolla in spellistan med partymusik från 90-talet. Spellistan som kommer att bli festens mittpunkt skulle jag säga.

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

5 kommentarer

  1. Hej. Snälla, jag söker en låt jag hörde för länge sedan, en kille som sjöng om sin döda far, han sitter på bussen med sin fars skor och plånbok….snälla, någon som vet vem han var och vad låten heter??

Send this to a friend