Johan Klingwall berättar att han lade sina fotbollsdrömmar på hyllan för att bli artist.
Han kanske inte var den bästa spelaren på plan, men han spelade med stor kärlek för sporten.
Samma gäller när han gör musik.
”Jag har inte världens starkaste röst, men jag hittar ändå melodier och gör det jag kan med min röst,” berättar Johan för mig när vi pratas vid över telefon. Det är därför han uppskattar och inspireras av artister som Oskar Linnros , Håkan Hellström och Veronica Maggio .
”De hittar känslan och gör fina låtar av en röst som inte är som Beyoncé .”
Johan beskriver sin musik kort och gått för promenadmusik.
”Jag vill att folk ska lyssna på min musik när de kanske inte är på direkt partyhumör, så att de blir peppade av musiken. Lite som dagen efter musik, där man lyssnat på Avicii på festen under kvällen innan och att de sedan kommer till mig för att känna lite hopp.”

POPMUZIK LOVER 2

Johan växte upp på Värmdö utanför Stockholm tillsammans med sina två syskon och föräldrar.
Han har med andra ord levt livet nära vattnet och uppskattar lugnet som fanns i sin hemort. Även familjens sommarställe på ön Sula i Norge gav honom en lugn och trygg plats.
”Den ön har präglat mig väldigt mycket som den jag är, för jag söker alltid efter lugnet. Även om jag inte är så bra på att hitta det.”
När Johan var 14 år började han skriva raptexter, inspirerad av Eminem och Petter . 
Dessa texter fick han hjälp med av en kompis att spela in.
”Första låten var ett skämt! Jag kunde inte hålla takten och jag var rädd för mikrofonen. Det slutade med att vi fick spela in en rad i taget och sedan klippa ihop allt.” skrattar Johan.
Även om hans första försök var lite av ett fiasko för självförtroendet, fortsatte han att skriva och spela in sina raptexter.
Det var inte förrän för två år sedan som han började att blanda in popmusik i låtarna och mer gå mot den artist han är idag.
”Jag lyssnade väldigt mycket på popmusik och pojkband. Det var med Snook som jag hittade inspirationen att blanda rap med sång och göra det mer melodiskt.”
Kanske inte så konstigt att min första tanke när jag hörde Johans singel Upp till himlen första gången var att han verkade inspirerad av Oskar Linnros och Daniel Adams-Ray , något som han absolut kan hålla med om då de ändå är stora inspirationskällor till honom.

När Johan skriver sina låtar börjar han alltid med musiken, som han gör tillsamman med sin barndomsvän och tillika producent Johan Östgren .
Dessa melodier låter han sedan skapa filmiska scener i skallen, som han bygger upp en text runt.
”De bilder jag fick till En vacker dag var någon som sprang ifrån något,” vilket inte är en dum beskrivning, för man kan nog känna igen det när man hör den något marscherande musiken som förstärks av texten Johan skrivit.

Johan ger ut sin musik själv och jobbar hårt med att hitta sätt att få sin musik spriden. 
Bland annat hittade han en producent på YouTube som heter Marcus Prime , som han mailade på vinst och förlust och bad honom om han kanske kunde remixa sin debutsingel.
Marcus tackade ja och med det fick Johan ett imponerande starkt namn till singeln.

Tidigare i vår släppte Johan sin andra singel Upp till himlen , som kommer att följas av en akustisk version med piano och stråkar i det närmaste. En version som kanske har mer av det lugn Johan själv eftersträvar att finna.
Det som händer härnäst är dock inte helt spikat.
Johan berättar att han har låtar för ett helt album, men att han troligen kommer att satsa på att släppa låtarna som singlar allt efter som de är klara.
Han kommer även vara med som gästsångare på Johan Alanders kommande album som släpps till hösten samt göra ett gig på Underbara bar på Södermalm i Stockholm den 28:e Augusti.

Lyssna på singlarna här:

Det fina fotot av Johan är tagen av Simon Munthe .

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011