>

Första albumet med Mark Ronson växte sakta men säkert till sig för mig.
Jag älskade Stop me från dag ett, och hittade under en ganska lång period nya favoriter på albumet.
När nu Mark kommit med sitt andra egna album, är det under samma grund som den första: en hel del artister framför låtarna, som Ronson producerar till små lysande poppärlor.
Första singeln – Bang bang bang – blev jag helt överlycklig av. Den var lekfull, skönt popig och doftade 60-tal. När jag sedan fick tillfälle att lyssna igenom fem låtar från albumet, var jag väl inte helt övertygad om att Record Collection  skulle bli så värst lysande som första singeln och dess föregångare. Då var det The Bike Song som stack ut, och som nästan hamnade i samma nivå som Bang bang bang.
Men nu efter en vecka med hela Record Collection i lurarna kan jag väl påstå att skivan lätt slår det första albumet med råge.
Det är en otroligt välproducerad samling låtar, som blandar det souliga, med det popiga och det elektriska och skapar en helhet som borde få andra producentnamn som släpper liknande skivor (så som Timbaland ) att bli avundsjuka.
Mark lyckas enligt mig med det svåra att skapa något för alla på skivan. Sedan har samtliga låtar en röd tråd, som gör att gillar man den, blir skivan om möjligt ännu bättre.

75%

Ladda ner dessa låtar Record Collection , My Girl , Somebody to love me .

Record

Vad tyckte andra om Record Collection?
Aftonbladet – 3/5
Expressen – 3/5

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend