>

Jag har under hösten gått en intensivkurs i Håkan Hellström .
Efter att inte brytt mig om honom allt får jag väl kalla mig lite av ett fan.
-Saker jag inte trodde för tio år sedan…

Har levt med 2 Steg Från Paradise ett tag nu och jag kan väl inte säga annat än att det är ett riktigt bra album.
Det som egentligen imponerar mig mest med Håkan, är att han efter alla dessa år känns som en debutant med detta album. Det är fyllt med skaparglädje och smarta mixar av stilar, precis som en kille som fått en vecka i en musikstudio för första gången för att skapa något vad-som-helst.
Samtidigt är det ett otroligt välgjort album. Produktionen är riktigt läcker, och det är väl här man märker att Håkan utvecklats mycket sedan debuten Känn ingen sorg för mig Göteborg. Om inget märker man det främst i texterna, som mer blickar tillbaka än framåt.
Albumet är fyllt med sköna referenser till andra musikstilar som passar perfekt ihop med Håkans texter och låtar. En del doftar 70-tal som om han åkt tillbaka i en tidsmaskin för att återuppleva sin barndom. Andra exploderar i det euforiska många förknippar med Hellström.

75%

Ladda ner dessa låtar: Du är snart där . Shelly . Man måste dö några gånger innan man kan leva .

2

Vad tyckte andra om 2 Steg Från Paradise?
Aftonbladet – 4/5
Expressen – 4/5
GP – 5/5

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend