>

Att säga att ett nytt album med Belle & Sebastian på något sätt är nyskapande vore att ljuga en smula.
De har slagit in sig på den trevliga myspopen (eller tweepop som är det ”officiella” namnet på deras musik) och stilmässigt har väl inte mycket hänt sedan Tigermilk . Texterna har gått ifrån att vara kär i tjejen i klassen, till att vara kär i tjejen på kontoret. Till och med när Stuart Murdoch gjorde sitt soloprojekt God Help The Girl , kändes det lika mycket Belle & Sebastian som vanligt (fast med några andra sångare).
Det jag uppskattar med Belle & Sebastian är deras lekfullhet. Den är lika stor för varje album och att de utvecklar sig musikaliskt med snyggare produktioner samt arrangemang.
För mig blir en ny B&S ett kärt återbesök i den värld Stuart och gänget skapar. Jag blir sällan förvånad eller slås med häpnad, men jag uppskattar detta så otroligt mycket och vill inte att de ska ändra på något i onödan. Då tar man nog bort det som är Belle & Sebastian och det får ju inte hända!


60%

Ladda ner dessa låtar: The ghost of rockschool I didn’t see it coming I want the world to stop


Write

Vad tyckte andra om Write About Love?
SvD – 4/6
DN – 4/5
Aftonbladet – 3/5

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

2 kommentarer

  1. >Åh, vad mycket bra musik-tips jag får av dig! Överväger tom att ge den där Håkan en ny chans. Ville bara säga tack!

  2. Being Blogged on

    >Vad roligt att höra!
    Alltid kul att höra att det jag skriver läses och uppskattas.
    Ja, ge Håkan en chans. Det tog tio år för mig att fatta att han faktiskt är bra så tro typen denna gång. 🙂

Send this to a friend